V Planici za naziv najboljšega v državi

V sredo bo pod žarometi v Planici na Bloudkovi velikanki potekala generalka za nordijsko svetovno prvenstvo čez dva meseca, naši najboljši skakalci in skakalke se bodo pomerili za naslov državnega prvaka in prvakinje.

Velika skakalnica v Planici bo državno prvenstvo članov, članic in članov ekipno gostila od 16.30 ure, ko se bo začela poskusna oz. kvalifikacijska serija, odvisno od števila prijav. Prva serija v posamezni konkurenci se bo začela ob 17.30 uri, po končanih preizkušnjah pa bo SK Triglav Kranj organiziral še ekipno tekmo.

Konec septembra sta naslov poletnega državnega prvaka v Kranju osvojila Anže Lanišek (SSK Mengeš) in Ema Klinec (SSK Norica Žiri), naslov zimskega prvaka pa bosta branila med skakalkami Urša Bogataj (SSK Ilirija), ki je lani v Planici zmagala pred Klinčevo in Niko Križnar (SSK Žiri) ter Timi Zajc (SSK Ljubno BTC), ki je ugnal Lovra Kosa (SSK Ilirija) in Ceneta Prevca (SK Triglav Kranj). V konkurenci ekip je zmagal SK Triglav Kranj (P. Prevc, Hafnar, Jelar, C. Prevc).

Program v Planici, sreda, 21. 12. 2022

16:30 kvalifikacije oz. poskusna serija
17:30 pričetek 1. serije
15 min premora
pričetek finalne serije

predvidoma ob 19.30 pričetek ekipne tekme

Državnemu prvenstvu boste v živo lahko sledili preko skoki.sloski.si/tekme in instagram profila @sloskinordicteam.

Deli novico