V soboto smo deskali na Rogli! #bankedslalom

Medtem ko so najboljši deskarji na svetu preteklo soboto tekmovali na zadnjih predolimpijskih tekmah za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju in švicarskem Laaxu, so se mladi deskarji in deskarke zbrali na Rogli. Na prvi tekmi iz serije »ARGETA JUNIOR TOUR 2022« so se pomerili v »banked slalomu«.

Niko Lemark (2.), Aljaž Sladič (1.) in Jaka Kresnik (3.) so bili najhitrejši deskarji na prvi tekmi serije ARGETA JUNIOR TOUR 2022. (Foto: Jošt Klančar) 

Lep sobotni dan je na Roglo privabil številne obiskovalce, ki so uživali na Jasi, Košuti, Ostruščici, Uniorčku, pa tudi Mašinžagi. Prav tam smo se zgodaj zjutraj zbrali tudi mi, deskarji! Sonce, odlično pripravljena proga in nasmejani obrazi mladih tekmovalcev. Ko so si nadeli štartne številke (prav tiste, ki so jih na lanskem svetovnem prvenstvu na Rogli nosili najboljši alpski deskarji in deskarke!), pa se je prikradlo tudi nekaj tiste pozitivne treme. Po ogledu in preizkusu proge pod strokovnim vodstvom našega reprezentančnega trenerja Aneja Miglarja se je začelo zares. Tekmovanje v »banked slalomu«, vožnji na čas po atraktivni progi z vratci ter dvignjenimi zavoji in valovi …

Najhitrejši deskar dneva, ki je tako postal tudi nosilec virtualne »oranžne majice« ARGETA JUNIOR TOUR 2022, je bil po pričakovanju 14-letni Aljaž Sladič. Član mladinske ekipe prostega sloga na mednarodnih tekmovanjih sicer tekmuje v disciplinah prostega sloga (snežni park in skoki), a je tudi izjemno hiter. Na domačem terenu očitno najhitrejši! Drugo mesto v kategoriji starejših dečkov (rojeni 2007 – 2010) je pripadlo njegovemu reprezentančnemu in klubskemu kolegu Niku Lemarku (SBC Bled), tretje mesto pa je zasedel domačin Jaka Kresnik (SBK Rogla), ki se je slaloma za razliko od  Aljaža in Nika, ki sta primarno »freestylerja«, lotil na »race« deski. V kategoriji mlajših dečkov in deklic (rojeni 2011 in mlajši) sta obe lovoriki pripadli deskarski družini Pančur. Zmag sta se namreč veselila Jaka in Ula Pančur. Poleg trenerja Aneja Miglarja jima je kakšen koristen nasvet za tekmo, kjer je za rezultat šteje čas, a seveda opazimo tudi slog in tehniko, zagotovo namenil tudi oče Luka. Slednji je eden redkih Slovencev, ki se lahko pohvali, da je bil na deskarski tekmi hitrejši od nosilca treh olimpijskih kolajn. Luka, redni udeleženec Red Bullovih deskarsko-smučarskih tekmovanj, je namreč leta 2014 na Voglu na preizkušnji »Home Run« zmagal, drugi pa je bil takrat, poleg Shauna Whitea edini deskar na svetu s tremi olimpijskimi kolajnami, naš tržiški as Žan Košir. Seveda bo »deskarski gang«, ki se je v soboto družil na Rogli februarja, ko bodo na sporedu olimpijske tekme v Pekingu, močno stiskal pesti za Žana in druščino. Morda pa se nam naš izjemni olimpijec pridruži na kakšni tekmi po olimpijadi in z nami podeli izkušnje iz Pekinga ter se mimogrede za zabavo znova pomeri še z Luko …

Sobotna prva tekma iz serije ARGETA JUNIOUR TOUR 2022 je potekala v organizaciji Snowboard kluba Rogla in Smučarsko akrobatskega kluba Kranj, poleg deskarjev so namreč tekmovali tudi naši smučarski kolegi.

Naslednja tekma iz serije ARGETA JUNIOR TOUR 2022 bo 29. januarja, sledita še dve tekmi v februarju (5. in 12.2.) ter zaključna na prvo marčevsko soboto (5.3.). Vse podrobnosti z uradnimi razpisi in morebitne spremembe bodo objavljene na tej povezavi.

SEMAFOR ARGETA JUNIOR TOUR 2022  
FOTOGALERIJA

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES