V sprintu najboljša Jakov Fak in Lena Repinc

Na Pokljuki so se biatlonci v vseh starostnih kategorijah pomerili za naslove državnega prvaka v sprintu. V absolutni konkurenci sta slavila Jakov Fak in Lena Repinc. Svojo prvo uradno biatlonsko tekmo ima za seboj Anamarija Lampič, ki je s šestimi kazenskimi krogi zasedla šesto mesto.

Jakov Fak je bil zadovoljen s svojim strelskim nastopom. Foto: Sloski

Biatlonce in biatlonke je danes dopoldan na Pokljuki pričakalo lepo vreme, česar so se vsi razveselili. V odličnih razmerah se je tako za državne naslove pomerilo 190 biatloncev. V moški članski konkurenci je vlogo prvega favorita potrdil Jakov Fak. Član ŠD Pokljuka je bil na obeh strelskih postankih brezhiben in je s prednostjo 30,5 sekunde slavil pred Rokom Tršanom (TSK Logatec). Tršan je bil enkrat nenatančen leže. Prav tako v en kazenski krog je moral Alex Cisar, le da je tekmovalec TSK Triglav Kranj zgrešil stoje. Za Tršanom je zaostal 10 sekund in si je okoli vratu nadel bronasto kolajno.

V ženski konkurenci je svoj izjemen talenc pokazala mlada Lena Repinc (SD Bohinj). Repinčeva je bila po enkrat nenatančna na obeh postankih in je s prednostjo 36 sekund slavila pred Polono Klemenčič (TSK Triglav Kranj). Repinčeva si je s svojim nastopom priborila tudi naziv najboljše v konkurenci mlajših mladink. Polona Klemenčič na drugem mestu je prikazala odlično tekaško predstavo, a je bila morala kar v pet kazenskih krogov (2,3). S tretjim mestom se je izkazala izjemno mlada 16-letna Manca Caserman (SK Cerknica). Casermanova je bila izjemna predvsem na strelišču, saj je morala le v en kazenski krog v streljanju stoje. Na koncu je za zmagovalko zaostala 45 sekund. Veliko pozornosti je bila deležna tudi novopečena biatlonka Anamarija Lampič. Ta je dokazala, da je odlična v tekaškem delu, na strelišču pa je postila 6 tarč nepokritih. To je zadoščalo za končno 6. mesto med biatlonkami.

Jutri se bodo biatlonci pomerili še na tekmi s skupinskim startom.

Izjave:

Jakov Fak: “Zadovoljen sem s svojim nastopom. Predvsem strelski del, kjer sem zadel dve ničli, je bil dober. V tekaškem delu rabim še nekaj dela, a do začetka sezone je še dovolj časa. Mislim da smo na pravi poti. Mislim tudi, da so vsi fantje napredovali v teku, kar je dobro tudi zame. Če se dviguje raven celotne ekipe, je veliko lažje napredovati in me veseli, da je temu tako. Upam, da bomo imeli jutri še eno dobro tekmo, da bodo fantje dobro pritiskali in bo čim boljša situacija za tekme svetovnega pokala”.

Lena Repinc: “Po dveh dneh dežja, je bil danes res krasen dan. Vse je šlo zelo dobro in se je super sešlo, čeprav bi si želela, da bi zadela še tistega enega na vsakem postanku. Ampak moram pustiti še malce prostora za zimo. Jutri bo zelo zanimivo, ker bomo res vse ena na ena. Vem, da je Anamarija vsaj en korak tekaško pred nami in bo zelo zanimivo”.

Anamarija Lampič: Tekme sem se res zelo veselila, ker smo bili na Pokljuki že od srede in smo imeli vsak dan zelo hitre treninge. Malce sem zmatrana, ampak mislim da je cela A ekipa. ‘Grizla’ sem iz kroga v krog in mislim, da je bilo solidno. Leže predvsem je bilo solidno, stoje pa rabim še vajo. Slabe tri tedne nazaj sem šele začela streljati stoje. Seveda bi lahko zadela kakšen strel več, a tako je. S tem sem se spijaznila in nič ne morem spreminjati. V kazenskih krogih sem se kar navrtela. Veselim se tudi že jutrišnjega dne, ko bo drugačen format tekme. Res bo zanimivo, ko bomo na strelišče prišle skupaj in se bo treba skoncentrirati samo nase. Se že veselim”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3