Potem ko deskarjem na snegu prvi in drugi aprilski vikend vreme ni šlo na roke, pa bo velikonočni vikend zagotovo sončen! Državno prvenstvo v snežnem parku (slopestyle) in skokih prostega sloga (big air) na Voglu tokrat torej ni pod vprašajem. Prvi dan (sobota, 16.4.) bo na sporedu »slopestyle«, drugi dan (nedelja, 17.4.) pa »big air«. Poleg deskarjev prostega sloga se bodo v snežnem parku na Voglu za državne naslove merili tudi njihovi smučarski kolegi.


Snowpark Vogel je nared za državno prvenstvo. © SloSki Snowboard

Na Voglu je bilo pestro že preteklo nedeljo, ko je bil na sporedu tradicionalni Obsešnsešn, kjer so deskarji in deskarke prikazali dobro mero kreativnosti in znanja na »rejlih« (drsnih objektih), najmlajši pa so se na četrti tekmi serije Argeta Junior Tour pomerili v disciplini »small air«.

Snežne in vremenske razmere ta teden so bile ugodne, tako da so ratrakisti Žičnic Vogel in izkušeni »šejperji« Snowparka Vogel poleg malega že uredili tudi »big air« in pa preostali del priljubljenega parka v zimsko-športnem središču nad Bohinjem. Obeta se nam torej zanimiv tekmovalen zaključek sezone, po državnem prvenstvu bodo žičnice na Voglu po vsej verjetnosti obratovale samo še na praznični ponedeljek (18.4.).

Prvi dan (sobota, 16.4. od 10. ure dalje) državnega prvenstva za deskarje prostega sloga bo na sporedu »slopestyle«. Deskarke in deskarji bodo imeli na voljo dve vožnji, za končni rezultat pa bo štela bolje ocenjena. »Proga bo sestavljena iz več objektov in dveh skokov. Linij bo več, tako da bo tekmovališče primerno za vse starostne kategorije. Poleg absolutnih članskih prvakov bomo namreč razglasili tudi mladinske (do 18 leta) ter najboljše v starostnih kategorijah do 16 in 14 let,« sporočajo organizatorji iz SBC Bled in ŠD Chickita, ki bodo prvenstvo organizirali v sodelovanju s smučarskimi kolegi iz ljubljanskega 1080 Freeski Club. Državne prvake bomo dobili nekaj pred 13. uro, nato pa se bodo organizatorji osredotočili na »big air« in njegovo manjšo različico, ki bosta v centru pozornosti slovenske »fristajl« scene na velikonočno nedeljo. Tudi nedeljski dan se bo začel z uradnim jutranjim treningom, ob desetih pa bo šlo zares. Deskarke in deskarji se bodo tudi na »big air-u« merili za absolutne naslove ter naslove v mladinskih in mlajših kategorijah (dva poizkusa, boljši šteje). Vse tekme štejejo tudi za FIS točke v posameznih kategorijah.

Absolutni zmagovalci bodo poleg prestižnega naslova »državni prvak / prvakinja 2022« prejeli tudi lepo nagrado in sicer udeležbo na poletnem surf kampu v Franciji, ki ga podarja Ujusansa. V nagradnem skladu za najboljše bodo še atraktivne nagrade blejskega Outdoor Slovenia (kanjoning), prav vse tekmovalce pa bo z darilnim bonom razveselil ljubljanski Obsession.

Aprilski Vogel. Prav zares kot v pravljici. © SloSki Snowboard

Uradni razpis >>
Semafor >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES