V Wisli začetek poletne velike nagrade za skakalce in skakalke

V petek se z uradnim treningom in kvalifikacijami v poljski Wisli začenja poletna velika nagrada. Prvič v zgodovini bodo sezono skupaj začele smučarske skakalke in skakalci, znani sta obe ekipi, ki bosta na Poljskem konec tedna zastopali barve Slovenije.

Zoran Zupančič © SloSki

Moško ekipo bo na Poljsko odpeljal glavni trener B reprezentance, Igor Medved, skupaj z glavnim trenerjem A reprezentance, Robertom Hrgoto, pa se je odločil, da bodo v Wisli nastopili Domen Prevc, Bor Pavlovčič, Tilen Bartol, Jernej Presečnik, Patrik Vitez in Jan Bombek. Sezona se bo tradicionalno končala v začetku oktobra v Klingenthalu.

Glavni trener ženske reprezentance, Zoran Zupančič, bo na Poljsko odpeljal pet skakalk in sicer olimpijski prvakinji Uršo Bogataj in Niko Križnar, Katro Komar in debitantko, 16-letno Tajo Bodlaj in NSK Tržič FMG, ekipi se morda pridruži še Jerneja Brecl. Slovenke v zadnjih dveh sezonah kraljujejo na tekmah poletne velike nagrade, predlani je bila skupno prva Križnarjeva, lani Bogatajeva, letos pa bodo naskakovale že tretjo zaporedno zmago v pokalu narodov.

Zoran Zupančič

Lahko ocenim, da so priprave, glede na to, da smo začeli malenkost kasneje, potekale kot običajno. Letos smo dodatno naredili še trening v Avstriji, vse ostalo je približno enako. Malenkost se je spremenila ekipa. Skupno imamo malce manj skokov, mislim pa, da bomo na prvi tekmi pripravljeni tako kot ostali. Letos smo v pripravljalnem obdobju morali pridobiti nove mere. Tudi tu je bil potreben dodaten trening. Te postavitve je potrebno kar konkretno natrenirati. Nekatere tekmovalke so s tem zadovoljne bolj, druge manj. Postopki so drugačni kot lansko leto. Skladno s tem so se spremenili tudi kroji na dresih. Izmerjeni smo bili prejšnji teden, tako da smo izdelali samo en dres, ki smo ga prilagodili za prve tekme, vertjetno pa to še ni to.

Urša Bogataj

Kakšen skok je bolj lep, kakšen malo manj. Želim si čim več dobrih skokov. Ne ciljam na eno tekmo, rada pa bi čez poletje skakala na dobrem nivoju. Upam, da mi to uspe.

Nika Križnar

Ne bom rekla, da sem v nevem kakšni formi, vem da imam še kar nekaj rezerve, da je še kar nekaj prostora za napredek. Upam, da se bom sprostila in uživala v poletni sezoni ter da bom čez celotno sezono napredovala in da bo zimska sezona vrhunec, tako kot računam, da bo.

Katra Komar

Imeli smo pripravljalno obdobje, tako da smo pripravljeni. Kako smo pripravljeni, bomo videli na tekmi. Nimam posebnih pričakovanj, kar bo, bo. Res ne vem, kje je moja forma, malo se še lovim od lanske zime in kmalu bomo videli kaj to pomeni.

Taja Bodlaj

Malo gre, malo ne gre in se še lovimo, a gre na bolje. Vedno sem si želela priti do tekem svetovnega pokala, zdaj sem oddaljena le še eno točko do tja.

Maja Vtič

Za enkrat sem s potekom treningov zadovoljna. Skoki se stopnjujejo, pripravljenost se izboljšuje. Na prve tekme ne grem, tako da se pripravljam na drugi del tekem, ki se začnejo septembra. Upam, da bom takrat zraven in da bom pripravljena na začetek zimske sezone, ki se letos začne malce prej.

Program v Wisli

petek, 22. julij

10:00 Uradni trening skakalke
12:15 Kvalifikacije skakalke

16:00 Uradni trening skakalci
18:15 Kvalifikacije skakalci

sobota, 23. julij
9:30 Poskusna serija skakalke
10:30 Tekma skakalke

14:00 Poskusna serija skakalci
15:00 Tekma skakalci

nedelja, 24. julij
11:00 Kvalifikacije skakalci
13:00 Tekma skakalci

16:30 Kvalifikacije skakalke
17:30 Tekma skakalke

Deli novico