Vetrovna loterija Lahtija Laniška, Zajca in Kosa uvrstila med prvo osmerico

Skoraj dve uri je trajala ena serija posamične tekme smučarjev skakalcev v Lahtiju, najboljši Slovenec pa je bil Anže Lanišek na 5. mestu, nedaleč za njim, na 7. in 8. mestu sta končala Timi Zajc in Lovro Kos.

Anže Lanišek © GEPA

Tekma, kjer si moral imeti ogromno sreče z vetrom, se je končala po eni seriji oz. slabih dveh urah. Zmagal je Japonec Rjoju Kobajaši s 136.5 metri in 145,9 točkami pred Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je skočil 130 metrov in je zbral 141,8 točk, tretji je bil Nemec Karl Geiger s 133 metri in 137,0 točkami. Anže Lanišek je s 127.5 metri in 133,7 točkami končal na 5. mestu, Timi Zajc je po 127.5 metrih in 128,9 točkah končal na 7. mestu tik za njim pa dolgo vodilni Lovro Kos, ki je skočil 123.5 metrov in je zbral 122,3 točk. Žal sta brez točk v vetrovni loteriji ostala Domen Prevc s 103 metri na 39. mestu in Rok Masle s 103.5 metri na 43. mestu, 46. je bil Norvežan Halvor Egner Granerud.

Izjave po tekmi

Anže Lanišek (MP3): “Spet dobri skoki z moje strani. Za kaj več je zmanjkalo mogoče malce sreče. Najbolj pa me veseli dejstvo, da je forma še vedno v vzpono. Se že veselim Planice.”

Timi Zajc (MP3): “Danes sem kar vesel, da sem preživel ta Lahti, da se mi je kolikor toliko poklopilo z razmerami. Rezultat med deset je res lep.”

Lovro Kos (MP3): “Uspel mi je en lep skok, sreča je bila tudi na moji strani. Hvala pomočniku, ki je bil danes na vetru, da je to uredil. Sicer pa komaj čakam Planico in počasi konec sezone. Malo smo že utrujeni, a gremo dalje.”

Gašper Berlot (MP3): “Zelo zahtevna tekma danes, a še vedno so bili trije med deset, kar je zelo soliden rezultat. Jutri odhajamo domov, v sredo proti Planici. Mislim, da že vsi komaj čakamo finale svetovnega pokala.”

To je bila zadnja tekma svetovnega pokala pred finalom v Planici prihodnji konec tedna.

Uradni rezultati >>

Deli novico