Vid Vrhovnik in Teja Pavec v Mislinji postala državna prvaka

V Mislinji je potekalo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji, prvaka pa sta postala član SSK Ljubno BTC, Vid Vrhovnik in članica SK Triglav Kranj, Teja Pavec.

Najboljši v članski konkurenci © SloSki

Na srednji skakalnici v Mislinji je v konkurenci članov že po skokih vodil povratnik na tekmovanja, Vid Vrhovnik, ki je pristal pri 86.5 metrih, član domače SSK Mislinja, Gašper Brecl, pa je z meter krajšim skokom zasedal drugo mesto s petimi sekundami zaostanka. Tretji je bil član SK Triglav Kranj, Jošt Juvan, ki je skočil 84 metrov in je imel 26 sekund zaostanka. Na 10 km progi je Vrhovnik postavil najboljši čas in je na koncu do naslova državnega prvaka prišel z udobno prednostjo 1:15 minute pred Breclom, do brona je z drugim časom teka pritekel član SSK Norica Žiri, Erazem Stanonik, sicer šele sedmi po skokih, Juvan pa je denimo zdrsnil prav na končno sedmo mesto.

Najboljše v kategoriji članic © SloSki

V konkurenci kombinator je manjkala poškodovana zmagovalka poletne velike nagrade Ema Volavšek, na štartu je bilo tako skupno pet tekmovalk. Z 81.5 metri je že po skakalnem delu preizkušnje veliko dela opravila mlada, 16-letna članica SK Triglav Kranj, Teja Pavec, ki letos sicer blesti na tekmah alpskega pokala. Z dvema zmagama v Tschaggunsu je pred poletnim finalom v Gibswilu v Švici v rumeni majici vodilne. Pavec je po skokih v Mislinji imela 23 sekund prednosti pred leto dni mlajšo Manco Kobentar iz ND Rateče Planica, pristala je pri 80 metrih, tretja je bila s 37 sekundami zaostanka Tia Malovrh iz SK Triglav Kranj z 78 metri. Na 5 km progi je Pavec brez težav zadržala prednost pred konkurentkami, prvi naslov članske državne prvakinje je osvojila s 27 sekundami prednosti pred Kobentarjevo, bron je s 47 sekundami zaostanka osvojila Malovrh. 15-letnica je ohranila sekundo prednosti pred četrto Silvo Verbič, ki je sicer imela prvi čas teka, a več kot četrta tokrat ni bila, peto mesto je zasedla Brina Sušnik, še četrta članica SK Triglav Kranj na prvenstvu v Mislinji.

Izjava po tekmi

Vid Vrhovnik: “Z naslovom državnega prvaka sem zelo zadovoljen, saj sem s tem dobil potrditev, da so se treningi, ki sem jih letos opravljal malo drugače kot prej, ko sem bil član reprezentance, obrestovali. Tekma sicer ni bila idealna, saj sem delal napake pri skokih, tek pa je bil soliden, a bi bil lahko še hitrejši. Zdaj imam še nekaj dela do zimske sezone, da se vrnem v svetovni pokal po enoletnem premoru. Ob tem bi se rad zahvalil matičnemu klubu SSK Ljubno BTC in predvsem trenerju Mihi Sušniku s katerim zdaj treniram in so vseskozi verjeli vame. Hvala pa tudi vsem najbližjim, ki so me prepričali, da še enkrat poizkusim v tem športu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO