Vidmar, Planko in Cisar med trideseterico na zasledovanju

Johannes Thingnes Boe je v Oberhofu nadaljeval svoj šov s tretjo zlato medaljo v tretjem nastopu. Na zasledovalni tekmi so se izkazali tudi trije mladi Slovenci.

Zadovoljna slovenska ekipa v Oberhofu. Foto: Sloski

Najboljši iz slovenske trojice nadarjenih biatloncev je bil Toni Vidmar, ki mu je uspel izjemen skok po lestvici navzgor. Iz začetnega 43. mesta se je ves čas vzpenjal. Z zgolj enim zgrešenim strelom na prvem postanku pa je prišel do zelo dobrega 26. mesta. Enako natančen na strelišču je bil Alex Cisar,  le da je on zgrešil le povsem zadnji strel na tekmi. Cisar je napredoval še bolj kot Vidmar, saj je iz 54. mesta prišel do tridesetega. Mesto pred njim je zaključil Lovro Planko, ki je tako tudi izboljšal svoj začetni položaj. Planko je na celi tekmi moral v dva kazenska kroga.

Nov perfekten biatlonski nastop je uspel kralju prvenstva Johannesu Thingnesu Boeju. Ob zanj značilno zelo hitrem teku, je tokrat zadel še vseh 20 tarč.  Nabral si je tako veliko prednost, da si je po zadnjem streljanju lahko vzel čas in novo zlato proslavljal s številnimi gledalci na stadionu. Prav tako vse strele je zadel Sturla Holm Laegreid na drugem mestu, ki pa je za rojakom zaostal več kot minuto. Da zmagovalni oder tokrat ni bil povsem norveški, je poskrbel Sebastian Samuelsson iz Švedske,  ki je v ciljnem sprintu prehitel še dva Vikinga.

Izjave po tekmi (mp3):

Alex Cisar: “Danes je bila kar dobra tekma, a ne morem mimo dejstva, da sem zgrešil ravno zadnji 20 biatlonski strel. To je otroška napaka, ki se ne sme dogajati. Malce je bilo prisotnega tudi pritiska, saj sem se zavedal, da z ničlo lahko pridem zelo visoko. Morda bi bila dosegljiva tudi dvajseterica. Vseeno to je biatlon, ravno streljanje ga dela zanimivega. Vseeno svoj nastop lahko ocenim za dobrega.

Lovro Planko: “To je bilo moje prvo zasledovanje na najvišjem nivoju, kjer sem uspel napredovati. Res sem vesel, da sem se po ponesrečenem prvem streljanju uspel zbrati in naredil dobro tekmo.” 

Toni Vidmar: “Cilj je bil danes točno tak, kot se je izšlo – napredovati po lestvici navzgor. Želel sem si pokazati to kar znam in kažem tudi na treningih. Danes se je to dobro izšlo.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3