Vili Črv in Miha Šimenc med najboljšimi v Talinu

Estonski Talin je gostil tekmo svetovnega pokala v sprintu v prosti tehniki, odlična sta bila Vili Črv in Miha Šimenc, ki sta se po odličnih kvalifikacijah prebila v izločilne boje.

Vili Črv © SloSki

V kvalifikacijah na 1,4 km progi je Vili Črv imel 12. čas, le 4,25 sekund za Francozom Lucasom Chanavatom, ki je bil najhitrejši, Miha Šimenc pa je imel 21. čas, 5,59 sekund za Francozom. Šimenc je nato tekel v drugi četrtfinalni skupini ob Francozu Renaudu Jayju, Norvežanoma Haraldu O. Amundsenu in Ansgarju Evensenu, Švicarju Janiku Riebliju in Švedu Oskarju Svenssonu. Po srditem boju vse do zadnjih metrov je Šimenc zasedel 5. mesto, le 1,42 sekunde za zmagovalcem Jayjom, drugi je bil Amundsen. Črv je tekel v četrti četrfinalni skupini ob Švedu Edvinu Angerju, Norvežanu Evenu Northugu, Američanu Benu Ogdnu, Francozu Davideju Grazu in Avstrijcu Michaelu Foettingerju. Tudi Črv je tekel odlično, zasedel pa je 4. mesto s 4,5 sekundami zaostanka za Angerjem, drugi je bil Northug. Črv je zasedel končno 16. mesto, Šimenc pa končno 25. mesto.

Zmage se je na koncu znova veselil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo pred Chanavajem in Northugom. 

V ženski konkurenci je žal nastopila samo Anja Mandeljc, ki je zasedla 35. mesto, le tri sekunde za prvo trideseterico. Eva Urevc je žal zaradi težav z zdravjem dopoldne morala odpotovati domov, s tem pa je že zaključila letošnjo sezono. Zmagala je Norvežanka Kristine Stavaas Skistad pred Švedinjo Jonno Sundling in Švicarko Nadine Faehndrich.

Izjava po tekmi

Vili Črv (MP3): “Na koncu je bilo vse zelo, zelo na nivoju in sem z obema tekoma lahko zadovoljen. Res en super dan za nas in sem vesel, da se je izšlo, tako kot sem si želel. V četrtfinalu je bila taktika taka, da se skušam držati v ospredju, sicer ne točno na kateri poziciji, ampak biti v ospredju, imeti neko kontrolo nad tekmo. Vedel sem, da bo drugi krog precej težak, računal sem na to, da je bolje biti spredaj in malenkost izgubljati, ker moči za napad iz ozadja ne bi imel. Ta taktika je bila pravilna, hkrati pa precej pogumna. Vesel sem, da sem izpeljal, kot sem si zamislil.””

Miha Šimenc (MP3): “Razlika med sprintom v mestu in klasičnimi sprinti so kar velike. V mestu je proga po navadi zelo enostavna, je en vzpon in ravnina, večinokrat sta dva kroga, tako da ni taktičnih bojev, vedno se gre na polno. S tega vidika je na polno od štarta do cilja. Zanimiva popestritev med sezona, meni je to zelo všeč in dobrodošlo. Seveda pa ne bi šlo, da bi imeli celo sezono take šprinte, morajo biti tudi težki šprinti na pravih progah.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK