Vindišarjeva in Dovžan do 13. mesta, štafeta 18.

V Oberhofu sta bili na sporedu mešana štafeta in mešana štafeta dvojic. Dober nastop je uspel Mihi Dovžanu in Niki Vindišar, ki sta prišla do 13. mesta. Štafeta je bila 18.

Miha Dovžan in Nika Vindišar sta se odlično borila na mešani štafeti dvojic. Foto: Sloski

V Oberhofu sta potekali prvi mešani preizkušnji v sezoni. Biatloncem je zopet nagajal veter, a v težkih razmerah so se zelo dobro znašli tudi slovenski tekmovalci. Najprej je bila na sporedu mešana štafeta, Slovenija pa je nastopila v postavi Rok Tršan, Klemen Bauer, Polona Klemenčič in Kaja Zorč.  Slovenska štafeta je v konkurenci 24 ekip prišla do 17. mesta. Zelo dobro so se na strelišču v težkih razmerah znašli Tršan, Bauer in Klemenčičeva. Tršan je 10 strelov uspel zadeti z zgolj eno popravo stoje. Bauer je popravljal po enkrat leže in stoje. Polona Klemenčič je uspela strelišče zapustiti brez kazenskega kroga, a je porabila vseh 6 rezervnih nabojev. Mlada Kaja Zorč je s streljanjem leže opravil z eno popravo, v stoje pa je morala žal v dva kazenska kroga, a je z veliko borbe v cilj pritekla na 18. mestu. Zmagala je štafeta Norveške.

Izjemen nastop je uspel dvojici Miha Dovžan in Nika Vindišar. Slovenska biatlonca sta bila dolgo v igri celo za stopničke, na koncu pa je Vindišarjeva v cilj pritekla kot 13. Dovžan je odlično odprl tekmo in je prvi svoj nastop opravil brezhibno. Zadel je vseh 10 strel brez napake in je prvič predal kot tretji. Odlično se je nato najprej v teku in nato tudi na sterlišču držala tudi Vindišarjeva. Vindišarjeva je leže popravljala le enkrat in je napredovala do drugega mesta, v stoje pa je morala popravljati 3x. Dovžan je svoj drugi nastop začel iz četrtega mesta. V drugo mu je šlo na strelišču malce slabše. Leže je popravljal dvakrat, stoje pa je žal moral v kazenski krog. Ker je imelo veliko tekmovalcev in tekmovalk težave v zahtevnih razmerah, je Vindišarjeva svojo zadnjo predajo še vedno začela iz visokega 6. mesta. Vindišarjeva je bila na visokem šestem mestu tudi po streljanju leže, nato pa je stoje morala popravljati trikrat. Sicer je zadela vse poprave, a je izgubila precej časa. Strelišče je zapustila na 11. mestu, v cilj pa je pritekla kot 13. Zmagala je dvojica iz Rusije, ki je slavila pred Avstrijcema in Ukrajincema.

Izjava po tekmi 

Janez Marič Nova težka tekma v vetrovnih razmerah. Na polovici smo bili na 10. mestu, na koncu pa na 18. mestu. Moramo se zavedati, da ismo zaradi pomanjkanja tekmovalk, ker jih je nekaj bolanih, morali nastopati z mlado Kajo Zorč in je to realno stanje.  Po tem smo imeli še posmaično mešano štafeto, kjer sta se Miha Dovžan in Nika Vindišar zelo dobro držala. Ves čas sta bila v kadru in sta bila na na mestih od dva do pet. Na koncu sta zasedla solidno 13. mesto in vsem skupaj čestitam.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3