Pred iztekom koledarskega leta alpske smučarje čaka še zahteven smuk v Bormiu, na sporedu pa bo tudi superveleslalom. Ženski del karavane pa se je ustavil v Smmeringu, kjer sta na sporedu dva veleslaloma in en slalom.

Tina Robnik Foto: Sloski

Najbolj vesela novica v slovenskem tabur je ta, da se v Semmeringu na tekmovanja svetovnega pokala vrača Tina Robnik. Robnikova si je pred uvodno tekmo sezone poškodovala koleno, a se je z izjemno zagnanostjo hitro vrnila na bele strmine. Odlični veleslomistki bosta družbo delali še Neja Dvornik in Ana Bucik. Ženske imajo v Semmeringu tri tekme, ker je jutri na sporedu nadomestni veleslalom, ki je odpadel v Söldnu, nato pa sledita še klasični veleslalom in slalom pred novim letom.

Moški del karavane se tradicionalno pred novim letom ustavi v Bormiu. Najboljši smukači so že opravili s prvim uradnim treningom. Jutri jih čaka še eden, nato pa smuk in superveleslalom za svetovni pokal. V Italiji sta tudi Martin Čater in Miha Hrobat, ki je spodbudno odpeljal prvi trening in dosegel 20. čas.

 

Spored, Semmering >>

Spored, Bormio >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K