Vrhovnik na kompaktni tekmi v Ramsau do 27. mesta

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Ramsau v Avstriji je Vid Vrhovnik s 27. mestom prišel do drugega najboljšega rezultata v tej sezoni, brez točk je tokrat ostal Gašper Brecl. Silva Verbič je zasedla 21. mesto, zmagala sta domačin Johannes Lamparter in prvič Norvežanka Ida Maria Hegen.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Ramsau je prinesel novo tekmo novega formata, t. i. kompaktno tekmo, ko skoki odločajo zgolj o uvrstitvi, zaostanki za tekaški del preizkušnje pa so določeni vnaprej. Najboljši po skokih je bil s 100.5 metri Avstrijec Thomas Rettenegger pred Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem s 101 metrom ter bratom Stefanm Retteneggerjem s 102 metroma. Gašper Brecl je bil s 86.5 metri 31., kar je pomenilo 1:20 minute zaostanka, Vid Vrhovnik je z 88.5 metri na 35. mestu imel še pet sekund zaostanka več.

Že v prvem od treh 2,5 km krogov je Vrhovnik prehitel Brecla, tekel je na 30. mestu, Brecl pet mest oz. dve sekundi za njim, v zadnji krog je Vrhovnik krenil na 26. mestu z 1:18,4 minute zaostanka za vodilnimi, Brecl je na 41. mestu zaostajal slabe pol minute več. Na koncu je Vrhovnik zasedel 27. mesto z zaostankom 1:39,8 za zmagovalcem, Brecl je na 41. ostal brez točk, zaostal je 2:22,5 minuti.

Troboj za zmago je dobil domačin Johannes Lamparter pred Riiberjem in Stefanom Retteneggerjem.

V konkurenci kombinatork je bila prvič v novi sezoni poražena Gyda Westvold Hansen, ki je na 5 km progi morala priznati premoč rojakinji Idi Marii Hagen, ki je bila v teku hitrejša za 15 sekund, skupno pa za dobre tri. Tretja je bila domačinka Lisa Hirner s tretjim tekaškim časom. Silva Verbič je po 24. mestu po skokih pritekla na končno 21. mesto.

Izjava po tekmi

Vid Vrhovnik: “Glede na Lillehammer sem precej bolj zadovoljen, a res je, da na skakalnici, glede na trening manjka še nekaj, tole pravzaprav ni nič. Tekaško pa sem imel težave, ker me že cel teden zvija v trebuhu. Včeraj sem se počutil slabo, bil sem prazen. Danes je bilo na srečo 7,5 km, smuči so bile vrhunske in je šlo. S tekom sem tokrat zelo zadovoljen. Zdaj je nekaj premora, čas da ugotovim, kako naprej na skokih, da naredim korak naprej v konstanti in potem bo šlo lažje v drugem delu sezone.”

Svetovni pokal se nadaljeval sredi januarja v Oberstdorfu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO