Vrhovnik tudi na drugi tekmi med trideseterico, prve točke Breclu

V Ruki je Vid Vrhovnik na 10 km preizkušnji v nordijski kombinaciji po včerajšnjem 26. mestu danes novo število točk osvojil z 29. mestom, prvič je med dobitniki točk tudi Gašper Brecl. Zanesljivo je zmagal Jarl Magnus Riiber.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Že zgodaj so s tekmovalnim dnevom v Ruki začeli nordijski kombinatorci, ob 10. uri po lokalnem času, še uro prej po slovenskem. Tokrat smo prvič v novi sezoni spremljali klasičen format tekmovnja s skokom, ki prinese prednost pred tekaškim delom na 10 km. Na skakalnici je bil najboljši Norvežan Jarl Magnus Riiber s 143.5 metri pred Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, ki je z višjega zaletišča ob boljšem vetru skočil enako daleč, a je imel 32 sekund zaostanka, tretji je bil Nemec Terence Weber s 142.5 metri in že 1:10 minute zaostanka, potem ko je denimo skakal s treh zaletnih mest višje od Norvežana. Vid Vrhovnik je po vzpodbudnem 26. mestu včeraj danes pristal pri 118 metrih, na 30. mestu pa je imel 4:42 minut zaostanka za vodilnim tekmovalcem, Gašper Brecl je s 112.5 metri zasedal 39. mesto s 5:15 minutami zaostanka.

Sneženje je tekmovalce pospremilo na prvo 10 km preizkušnjo letos. Na vrhu sprememb ni bilo, saj je Riiber brez težav prišel do prve letošnje zmage, na koncu s prednostjo kar 53,8 sekund pred Lamparterjem, na tretje mesto se je s četrtega prebil že včeraj tretji Norvežan Joergen Graabak. Vrhovnik je po prvem od štirih krogov zaostanek na 28. mestu zmanjšal za deset sekund, Brecl pa na 36. povečal za šest sekund. Na polovici proge je Vrhovnik tekel na 30. mestu z identičnim zaostankom kot ga je imel na štartu, Brecl je na 38. mestu zaostajal slabih šest minut. Krog pred koncem je Vrhovnik malce izgubil stik s prvo trideseterico, tri sekunde je pred njim tekel trideseti Benjamin loomis, Brecl pa je bil še vedno na 38. mestu z več kot šestimi minutami in pol zaostanka. Zadnji krog je Vrhovnik odtekel bolje in prehitel Japonca Soro Yachija ter Loomisa in še drugič končal med trideseterico, tokrat na končnem 29. mestu z zaostankom 5:16,2 za Riiberjem. Brecl je z 38. mestom in zaostankom 6:57,7 prišel do prvih točk v novi sezoni.

Jutri bo na sporedu še tekma s skupinskim štartom.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO