Vse tri Slovenke suvereno na zasledovalno tekmo, Julia Simon najboljša na “državnem prvenstvu” Francije

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu so se Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič zanesljivo uvrstile na zasledovalno tekmo. V sprintu je bila najboljša najmlajša Lena Repinc, ki je bila 30.

Lena Repinc je navdušila s 30. mestom. Foto: NordicFocus

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu v Novem Mestu na Moravskem so imele biatlonke idealne razmere na strelišču. Tarče so padale ena za drugim, idealno pa je svoj nastop opravila tudi Lena Repinc. Najmlajša slovenska biatlonka v članski reprezentanci je z vsemi desetimi zadetimi streli in zelo spodbudnim tekom zasedla 30. mesto (+ 2:09,1). S tem je bila najboljša Slovenka izmed treh. Anamarija Lampič je bila zopet izjemno hitra na progi, žal pa je morala kar petkrat zaviti v kazenski krog (2,3), kar je bilo v idealnih razmerah preveč za odličen rezultat. Kljub vsemu se je borila odlično in z zaostankom + 2:19,3 bila 36. in se brez težav uvrstila na nedeljsko tekmo. Tam bo tudi Polona Klemenčič, ki je dvakrat zgrešila stoje. S tem si je nabrala zaostanek + 2:31,5 in bila 44.

V boju za odličja se je odvilo pravo malo državno prvenstvo Francije, saj so prva štiri mesta zasedle Francozinje. Najboljša je bila Julia Simon, ki je za 4,9 sekunde premagala Justine Braisaz-Bouchet, za 40,8 pa Lou Jeanmonnot.

Izjave po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Ne vem, kaj je šlo narobe. Najslabši dan v sezoni. Resnično sem razočarana nad streljanjem, saj mi je šlo včeraj resnično dobro, tudi na nastrelitvi je bilo še vse vredu. Počutim se kot bi šla na pogreb. Ni bilo živahnosti, ki je bila v Anterselvi. Morda mi manjkajo tekme, da ponovno pridem nazaj v ritem. Zagotovo je drugače streljati na tekmi kot hitrih treningih, a danes nisem edina, ki je imela slab dan. Ne vem pa, kaj so jedle Francozinje in kakšne smuči so imele, saj to je noro.”

Polona Klemenčič: “Jezna sem nase, saj mi je zmanjkalo zraka pri četrtem streljanju zmanjkalo zraka. Ko sem hotela zadihati ponovno, mi je strel ušel in potem namesto, da bi se zbrala za petega, sem sprožila še tega in še enkrat mimo. Jezna sem nase, saj bi lahko bila ničla ali morda en zgrešeni strel.”

Lena Repinc: “Zelo zelo sem vesela, da mi je tole uspelo. Zadnji krog sem morda malo preveč izgubila, a sem šla res na škrge. Res sem vesela tega nastopa in da sem ponovno zadela nulo, to mi trenutno največ pomeni.”

Ricco Groß: “Za Leno je res odličen nastop. Odlična na strelišču leže in stoje, dobra tudi v teku in odlično 30. mestu. Obe ostali punci bosta v nedeljo tudi še imeli eno priložnost. Ana je delala danes napake že leže, enkrat je zgrešila desno in nato spodaj. Stoje nato veliko tvegala in zgrešila še trikrat. Zagotovo ne najboljši nastop.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3