Vsi trije Slovenci do točk na zasledovanju

Z zasledovalnimi tekmami se je končal spored v Soldier Hollowu v ZDA. Vsi trije Slovenci na startu, Polona Klemenčič, Anamarija Lampič in Jakov Fak so se prebili med dobitnike točk.

Jakov Fak je poskrbel za najboljši slovenski nedeljski izid. Foto: NordicFocus

Najboljše slovensko izhodišče za zasledovanje je imela Jakov Fak. Startal je iz 14. mesta, a je na prvem postanku leže moral v en kazenski krog. Kljub napaki je bil še vedno v igri za vrhunska mesta. Z dvema ničlama se je prebil nazaj na 14. mesto, na zadnjem postanku pa je žal moral še v dva kazenska kroga, kar ga je potisnilo na 24. mesto. Vseeno je poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev dneva. Izjemen nastop je uspel Johannesu Thingnesu Boeju, ki je začel iz 17. mesta, nato pa zadel 19 strelov in prišel do zmage. Za šest sekund je premagal brata Tajeija, tretji je bil Francoz Emilien Jacquelin.

V ženski konkurenci je žal preveč napak na strelišču naredila zopet izjemno hita Anamarija Lampič. Osem kazenskih krogov (2,0,3,3) je v težkih razmerah zadostovalo za 31. mesto. Odlično je na zasledovanju napredovala Polona Klemenčič, ki je z samo dvema kazenskima krogoma (0,0,1,1) prišla do novih točk svetovnega pokala na 39. mestu. Dan je začela kot 47. Zmagala je Lou Jeanmonnot, ki je prehitela Italijanko Liso Vittozzi in rojakinjo Julio Simon.

Zvočne izjave (mp3):

Jakov Fak: “Konec nastopov v Soldier Hollowu. Ne morem biti zadovoljen z nastopom, saj tekaško nisem bil na nivoju, da bi lahko napredoval. Tista napaka na streljanju na začetku ni pustila škode, bolj huda je bila tista na koncu, ko sem si vzel še preveč časa in zgrešil dva strela. Na progi nisem mogel delati razlike, vse kar sem storil, je bilo na strelišču. Počutje je vredu in si želim v Kanadi dobro zaključiti sezono.”

Anamarija Lampič: “Ni mi šlo po načrtu, predvsem streljanje stoje. Počutila sem se solidno na progi, imeli smo konkurenčne smuči in sem se borila za vsako sekundo. Prva napaka je bila leže, ko sem vse ustrelila nad tarčo. Po korekciji je bilo drugo streljanje super. Stoje mi danes resnično ni šlo. Za vsak strel sem se trudila, a mi ni šlo. Sedaj upam, da v Kanadi zadržim tekaško formo in se strelska dvigne, da sezono zaključim z dobrimi občutki.”

Polona Klemenčič: “Danes sem zadovoljna. Na strelišču sem opravila dobro. Dve ničli leže in dvakrat po en krog stoje. Sem vesela, da sem končno na tekmi s štirimi streljanji pokazala dober nastop. Tekaško sem v formi, kot sem. Zato sem začela bol rezervirano, a sem vesela, da sem končno ponovno osvojila točke svetovnega pokala.”

Ricco Groß: “Na strelišču nismo bili dovolj samozavestni. Ana s tremi na koncu in Jaka z dvema, kar je preveč. Danes bi se lahko borili za deseto mesto, a se nismo. Polona je bila dobra na strelišču in nove točke. Čaka nas dolgo potovanje do Kanade in nato zaključek svetovnega pokala.”

Uradni rezultati, zasledovanje ženske >>

Uradni rezultati, zasledovanje moški >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3