Za konec prvenstva v Oberhofu Polona Klemenčič devetnajsta

V Oberhofu se je z žensko tekmo s skupinskim startom zaključilo svetovno prvenstvo v Oberhofu. Polona Klemenčič je uspešno prvenstvo sklenila z 19. mestom.Polona Klemenčič je bila prvič na startu tekme s skupinskim startom. Foto: Sloski

Polona Klemenčič se je za zaključek svetovnega prvenstva v Oberhofu prvič v karieri pomerila na tekmi s skupinskim startom. Povsem je opravičila svoj nastop. Pokazala je, da je v formi življenja. Tekaško je bila povsem konkurenčna najboljšim, nekaj težav pa je imela na strelišču. Začela je sicer odlično, s hitro zadetimi prvimi petimi streli. Nato pa so se začele težave. Do konca tekme je morala v štiri kazenske kroge (1,2,1) in tako tekmovanje zaključila na 19. mestu.

Za popoln švedski dan je v Oberhofu poskrbela Hana Öberg, ki je za 4 sekunde prehitela Ingrid Landmark Tandrevold. Švedinja je morala v dva kazenska kroga, Norvežanka pa v enega. Tretja je bila prva biatlonka sezone Julia Simon iz Francije.

Izjava po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič: “Tekma s skupinskim startom mi je res zanimiva in je bilo super tekmovati. Videla sem, da lahko tečem skupaj z ostalimi. Žal sem na prvem postanku stoje zgrešila dva strela in ostala preveč zadaj. Že s samo enim zgrešenim strelom bi lahko ostala v stiku, a sem vseeno zadovoljna. Dobila sem novo izkušnjo. Videla sem, kako to tekmovanje poteka. Do konca sezone sta še dve taki tekmi in upam, da se uvrstim na še kakšno.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3