Za slovo od sezone skupni nastop Lampičeve in Črva

Zaključek sezone svetovnega pokala je v Falunu prinesel sprint mešanih dvojic, Slovenijo sta zastopala Anamarija Lampič in Vili Črv.

Anamarija Lampič © GEPA

Mednarodna smučarska zveza je za finale sezone pripravila novi tekmovanji. Najprej tekmo mešanih štafet, ki so jo dobile ZDA, nato pa še sprint mešanih dvojic. Anamarija Lampič in Vili Črv sta se uspešno prebila skozi kvalifikacije v veliki finale. V kvalifikacijah sta odtekla vsak po en krog, skupni čas pa je zadoščal za uvrstitev med finaliste.

Sistem tekmovanja v finalu je bil tak, da je vsak odtekel po šest krogov, po vsakem drugem krogu pa sta izpadli zadnje uvrščeni reprezentanci, tako da je do cilja priteklo sedem ekip. Zmagala je prva švedska ekipa pred drugo norveško, tretja je bila prva norveška ekipa. Anamarija Lampič in Vili Črv sta izpadla po 8 km oz 12 km, ko sta tekla na 10. mestu, to je bila tudi končna uvrstitev na tekmi.

Današnji preizkušnji nista vplivali na posamični seštevek svetovnega pokala, v katerem je Anamarija Lampič tako kot lani končala na 8. mestu, Vili Črv pa na 131. mestu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK