Zadnja triada sezone 2021-2022

Pred biatlonci je še zadnji tritedenski sklop tekmovanj za IBU svetovni pokal. Po olimpijskih igrah so si biatlonci malo odpočili in se začeli pripravljati na zaključek sezone, medtem pa mladinci zelo uspešno nastopajo na mladinskem svetovnem prvenstvu v ZDA.

Jakov Fak zaradi pozitivnega testa na covid žal izpušča naslednje tekme svetovnega pokala. Foto: Gepa

Lena Repinc je osvojila že 2 srebrni medalji in eno četrto mesto, četrti, šesti in sedmi je bil Pavel Trojer, sedma in deveta Kaja Zorč, sedmi Lovro Planko, deseta Živa Klemenčič,… Tekmovanja se nadaljujejo danes s tekmami štafet.


Tekme svetovnega pokala se torej nadaljujejo konec tega tedna v Kontiolahtiju na Finskem, kjer je Jakov Fak leta 2015 postal svetovni prvak. Žal pa letos tam ne bo nastopil, saj je kmalu po prihodu iz Pekinga dobil pozitiven izvid na COVID-19 ter bo moral izpustiti prve tekme. Jakov se bo ekipi pridružil takoj, ko bo negativen in bo opravil vsaj nekaj treningov, seveda odvisno od počutja. Trenutno se počuti dobro, večjih težav nima, vsekakor pa to ne vpliva pozitivno na njegovo počutje. Tako so na sever Evrope odpotovali in bodo napadali na nove točke svetovnega pokala Miha Dovžan, Klemen Bauer, Anton Vidmar in Rok Tršan ter dekleta Polona Klemenčič, Nika Vindišar in Klara Vindišar. Enaka ekipa naj bi odpotovala tudi na drugo prizorišče, estonski Otepaae, za zadnje letošnje tekme v Oslo, pa se bodo najverjetneje pridružili še nekateri mlajši tekmovalci.


Biatlonske sezone tako še zdaleč ni konec, saj se bodo udeležili tudi tekmovanj za IBU pokal v italijanskem Rindaunu, sledi Alpski pokal na domači Pokljuki, mladi biatlonci letnika 2003 in 2004 pa bodo konec meseca nastopili še na EYOF – Evropskem festivalu olimpijske mladine v Vuokatiju na Finskem.

 

Spored tekmovanj, Soldier Hollow>>

Spored tekmovanj, Kontiolahti>>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3