Zadnji paralelni »ples« nemški dvojici Baumeister – Hofmeister

S paralelnim slalomom mešanih dvojic se je v nemškem Berchtesgadnu danes končala letošnja sezona  svetovnega pokala alpskih deskarjev na snegu. Prestižne zmage sta se na domačem terenu veselila »prva nosilca« zadnje letošnje preizkušnje, Bavarca Stefan Baumeister in Ramona Theresia Hofmeister. Drugo mesto je pripadlo avstrijskemu paru Alexander Payer – Sabine Schöffmann, lovriko za tretje mesto pa sta v Italijo odpeljala Elisa Caffont in Maurizio Bormollini.


Stefan Baumeister in Ramona Theresia Hofmeister © Miha Matavž

»Zadnji rejsbord ples« v olimpijski sezoni 2021/2022 (slovenskih ekip ni bilo na štartu) je v Berchtesgadnu minil v znamenju alpskih deskarjev iz alpskih dežel. Le Kanadčana Arnoud Gaudet in Megan Farrell sta skušala zmešati štrene številnim in favoriziranim dvojicam iz Nemčije, Avstrije, Italije in Švice. Kanadčana sta v malem finalu izgubila dvoboj proti Mauriziu Bormolliniju in Elisi Caffont. Zadnjo ekipno tekmo sezone sta tako končala na nehvaležnem četrtem mestu, »azzura« pa sta se veselila stopničk. Izjemno močna italijanska moška ekipa bo v obdobju »roadtocortina2026« očitno dobila še bolj številčno žensko družbo. Na zadnjih tekmah (svetovnega in evropskega pokala) so se Nadyji Ochner namreč pri vrhu razpredelnic pridružile danes odlična Caffontova in predvsem Lucia Dalmasso ter tudi Jasmin Coratti.

Pa veliki finale? V nemško-avstrijskem derbiju sta bila od zmagovalcev Simonhöheja in tretjeuvrščenih iz Piancavalla, Avstrijcev Alexandra Payerja in Sabinne Schöffmann, boljša Nemca Stefan Baumeister in Ramona Theresia Hofmeister. Alpsko-deskarska »osmoljenca« letošnjih zimskih olimpijskih iger sta ob koncu sezone vendarle »stisnila zobe« in nakazala, da nanju še kako resno lahko računamo tudi v naslednjih sezonah.

V pokalu narodov so prvo mesto osvojili Avstrijci, drugo Italijani in tretje Nemci. Na četrtem mestu so pristali na zadnjih tekmah odsotni Rusi, peti so Švicarji (danes sta tekmovalnemu deskanju v slovo pomahala izjemni Nevin Galmarini in Silvan Flepp), šesti Korejci, sedmi Japonci, osmo mesto pa so osvojili naši reprezentanti (uvrščenih je bilo 19 reprezentanc). Točke svetovnega pokala so za Slovenijo osvajali Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Gloria Kotnik, v svetovnem pokalu pa sta nastopila tudi Sara Goltes in Jernej Glavan.

Zadnjo tekmo za svetovni pokal so danes v švicarskem Veysonnazu odpeljali tudi krosistke in krositsti. Zmagala sta Britanka Charlotte Bankes in Kanadčna Eliot Grondin. Svetovni pokal deskarjev na snegu pa s tem še ni zaključen. Med 25. in 27. marcem bo namreč v Švici (Silvaplana) na sporedu še zadnja tekma za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle).

Rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES