Zadnji zmagi sezoni Digginsovi in Klaebu, trideseterica za Anjo Mandeljc

Finalni tekmi sezone svetovnega pokala 2023/24 sta v švedskem Falunu pripadli Američanki Jessie Diggins in Norvežanu Johannesu Hoesflotu Klaebu, ki sta konkurenco ugnala v ciljnem sprintu 20 km preizkušnje s skupinskim štartom v prostem koraku. Za slovenske točke sta poskrbela Anja Mandeljc in Miha Ličef.

Anja Mandeljc, foto: NordicFocus

S finalom sezone so prve opravile tekačice. Na 20 km razdalji s skupinskim štartom v prostem koraku je ciljni sprint dobila kraljica sezone, Američanka Jessie Diggins, ki je ugnala Norvežanko Heidi Weng, tretja je bila njena rojakinja Anne Kjersti Kalvaa. Edina Slovenka na štartu, Anja Mandeljc, je sezono sklenila na 29. mestu z minuto in 57,4 sekundami zaostanka za zmagovalko.

Tudi moška tekma je potekala po podobnem scenariju, le da je v zadnje metre prišlo še več tekmovalcev. Najboljši pa je bil, še tretjič v tem koncu tedna v Falunu Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, ki je v ciljnem sprintu ugnal rojaka Gjoerana Tefreja, tretji je bil še en iz norveške falange, Martin Loewstroem Nyenget. Edini slovenski predstavnik na tekmi, Miha Ličef, je z dobrim tekom sezono sklenil s točkama na 49. mestu in z zaostankom 2:17,8 minut za zmagovalcem.

Izjava po tekmi

Anja Mandeljc: “Zelo sem zadovoljna z obema tekmama v Falunu. Mislim, da je to zelo dobra motivacija za naprej po malce slabši sezoni. Tak super zaključek mi daje upanje za naprej. Doma nas zdaj čaka še državno prvenstvo, potem pa konec malo časa za oddih, tako fizični kot psihični.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK