Zajc v Willingenu poletel na ravnino, Slovenija zasedla peto mesto

Na izjemno vetrovni mešani ekipni tekmi v Willingenu je Slovenija zasedla 5. mesto, Timi Zajc pa je jadral kar do 161.5 metrov, pri padcu pa se ni poškodval. Zmagala je Norveška pred Avstrijo in Nemčijo.

Timi Zajc © GEPA

Za Slovenijo je tekmo začela Nika Križnar, ki je skočila 82 metrov, kar je pomenilo sedmo mesto po prvi skupini nastopajočih. Nato je Žiga Jelar s 141 metri imel najboljšo oceno skupine, enako kot Ema Klinec s 139.5 metri, nor polet pa je nato naredil Timi Zajc, ki je padel pri 161.5 metrih, a na srečo razen udarcev prvi pregledi niso pokazali resnejših posledic. Na koncu so naši zasedli 5. mesto za Norveško, Avstrijo, Nemčijo in Japonsko, saj je bila finalna serija odpovedana. Prva serija je trajala eno uro in pol, videli pa smo 38 skokov.

Izjava po tekmi

Robert Hrgota (MP3): “Za nami je zelo zahtevna tekma. K sreči je s Timijem vse v redu. Naredili smo dva vrhunska skoka in Žiga in Timi. Mislim, da so tekmo prepozno odpovedali. Kvalifikacije so na srečo prestavljene na jutri. Razmere niso bile primerne, da bi lahko izpeljali varno tekmo. K sreči je Timi odnesel brez večjih posledic. Mislim, da je to lahko opozorilo za naprej, da je potrebno varnost imeti na prvem mestu in potem misliti na dolge skoke.”

Dolg dan na skakalnici se je za skakalce sicer začel z uradnim treningom ob 13.15 uri, kvalifikacije so bile na sporedu pet ur kasneje, vmes pa so opravili še s tekmo mešanih ekip. V prvi seriji uradnega treninga je Žiga Jelar poletel do novega rekorda naprave, 154.5 metrov, drugo oceno je s 142.5 metri imel Timi Zajc, Domen Prevc je s 130 metri imel osmo oceno, Anže Lanišek s 132 metri deseto, Peter Prevc je s 130 metri imel 17. oceno, Lovro Kos je s 118 metri imel 31. oceno, Žak Mogel pa s 121 metri 58. oceno serije. Drugi trening so po 17 skokih odpovedali, tako kot tudi kvalifikacije ob 18.15 uri.

Jutri bodo kvalifikacije na sporedu pred tekmo ob 14.45 uri, tekma se začne ob 16. uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico