Zaključek akcije Šolar na smuči

V Nordijskem centu Planica se je danes, 8.3.2024, uspešno zaključila akcija šolar na smuči. Tokrat se je na tekaške smuči podalo 46 učencev 3. razreda bližnje osnovne šole. Akcija je vseslovenski projekt smučarskega ozaveščanja, ki učencem osnovnih šol omogoča brezplačen sistematično voden smučarski dan.

Uspešen zaključek akcije Šolar na smuči, foto: SloSki

V izjemno priljubljeni akciji Šolar na smuči je letos skupno sodelovalo več kot 1.800 učencev. Akcija se je na Rogli pričela 12. februarja 2024. To je bila edina lokacija, kjer so se učenci učili alpskega smučanja, saj je akcija zaradi neugodnih snežnih razmer potekala v nekoliko manjšem obsegu. Tekaški izzivi so se odvijali na petih lokacijah: Rogla, Pokljuka, Stanežiče, Medvode in Planica.

Organizatorji – Smučarska zveza Slovenije, Policija in Zavod za šport RS Planica – vsakoletno akcijo pripravljamo v želji, da bi pri otrocih spodbudili ljubezen do športa, zdrav življenjski slog ter jih pripravili za zabavno, a tudi varno športno udejstvovanje na belih strminah in smučinah. Z akcijo Šolar na smuči želimo tudi popularizirati smučanje, kamor sodita tudi hoja in tek na smučeh, osveščati o poslanstvu smučarskih društev SZS ter z ozaveščanjem o mednarodnih vedenjskih pravilih prispevati k varnosti v zimskih športnih središčih.

Deli novico