Žan Kranjec bo na pokalu Vitranc poskušal nadgraditi Peking

Žan Kranjec se bo na domači strmini v Kranjski Gori predstavil domačim navijačem. Na sporedu bosta prva dva veleslaloma po olimpijskih igrah, Kranjec pa bo olimpijski uspeh poskušal še nadgraditi. Pred tekmovanjem so se Žank Kranjec, Miha Verdnih in Klemen Bergant še družili z mediji na novinarski konferenci.

Novinarska konferenca pred tekmami za pokal Vitranc. Foto: Sloski

Žan Kranjec: Takoj po prihodu iz Pekinga smo se hitro vrnili na sneg. Najprej smo imeli tekme v Garmischu in smo bili na slalomskih smučeh, nato pa dva dni po Garmischu smo bili že tukaj v Kranjski Gori. Veliko premora po igrah pravzaprav ni bilo. Mislim da smo dobro izkoristili podkorensko strmino za trening in je prav dobro, da smo lahko več trenirali doma. Rezultatsko je pričakovanja vedno zelo težko napovedovati, ker nikoli ne veš, kako se bo tekma obrnila, kaj bo pokazala konkurenca. Jaz sem trenutno s svojim smučanjem zadovoljen, sem samozavesten in se veselim tekme. Do konca sezone imam še tri tekme, kar je kar veliko in imam še veliko želje in motivacije po dokazovanju. Pred domačimi navijači je motiv še dodaten. Jaz si želim to formo iz druge vožnje v Pekingu prikazati tudi tkaj v Kranjski Gori. S tem verjamem, da bo prišel tudi rezulat.”

Klemen Bergant: Doma je vedno lepo tekmovati. Letos sta v Krajnski Gori dva veleslaloma samo zaradi koronavirusa, ker sezona poteka malce drugače. Lani smo imeli dva veleslaloma v Adelbodnu, letos v Alta Badii, kar je zelo težko, psihično in fizično zelo naporno. Morate vedeti, da je Kranjska Gora, če bo vsaj približno taka, kot je bila prejšnji teden, dolga minto deset ali 12, kar je izjemen zalogaj. Če pa to delaš na tekmi, je poraba energije še toliko večja. Treba se bo dobro pripraviti na obe tekmi, ko je prve tekme konec, še ni konec vikenda. Vedno je lažje tekmovati slalom in veleslalom, kot je bilo včasih, ampak sedaj tako je. Za Žana je verjetno to še boljše, da sta dva veleslaloma. Tekem se že veselimo, saj se po temu rezultatu na Kitajskem Žan zelo dobro smuča in lahko anredi dva zelo lepa rezultata. Za tekmo sta planirana tudi Rok Ažnoh in Anže Gartner, a se jima je pri vrnitvi iz Kanade nekaj zataknilo pri PCR testih in bo najverjetneje tekmoval samo Žan.”

Miha Verdnik, vodja panoge alpsko smučanje: Rok Ažnoh in Anže Gartner sta sedaj 10 dni tekmovala na mladinskem svetovnem prvenstvu in sta se ravno vrnila domov iz Kanade. Nismo se še povsem dokončno odločili, ali bosta na startu ali bosta dobila čas za počitek. Nasplošno je za nami sigurno ena uspešnejših sezon. Vsega nismo sicer podelali, kot smo si zadali, imamo še precej možnosti za napredek. Če pa potegnemo črto, vidimo lahko, da smo imeli zelo uspešno sezono. Pričakovanja pred Kranjsko Goro pa so taka, da vsi dobro vemo, če se Žan odsmuča tako kot zna, potem je lahko hiter. Želim si osebno najbolj tega, da si vsak tekmovalec v cilju lahko reče, da je dal vse od sebe in takrat se največkrat sezide tudi z rezultatom.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K