Žan Kranjec brez težav preko kvalifikacij paralelnega veleslaloma

Po dopoldanski mešani ekipni paralelni tekmi, so smučarji in smučarke popoldan opravili še s kvalifikacijami za posamično paralelno tekmo. Juti se bo za medalje potegoval Žan Kranjec, le malo je zmanjkalo Neji Dvornik.

Žan Kranjec je suvereno opravil svoje delo. Foto: Gepa

Slovenski veleslalomski šampion Žan Kranjec se je odločno lotil tudi paralelne tekme za svetovno prvenstvo v Curchevelu. Na kvalifikacijski vožnji je pokazal svoje sposobnosti in se z zanesljivo vožnjo prebil v jutrišnje izločilne boje. Žal bo tam edini Slovenec na startu, saj so bili Štefan Hadalin, Nika Tomšič in Neja Dvornik prepočasni. Zelo blizu je bila predvsem Dvornikova, ki so jo le tri stotinke ločile od novega tekmovalnega dne. Pri ženskah je najhitrejši čas postavila Thea Louise Stjernesund iz Norveške, pri fantih pa tudi Norvežan Rasmus Windingstad.

Izjavi po kvalifikacijah (mp3):

Neja Dvornik: “Imela sem dober občutek, a na taki tekmi ne gre nikoli dovolj hitro. Malce mi je zmanjkalo, a morda je vsaka stvar za nekaj dobrega in morda mi jutrišnji prosti dan prav pride za naslednje tekme.”

Žan Kranjec: “Vožnja ni bila slaba, ni pa bila na limitu, kot bi se jo dalo odpeljati. Prvotni cilj, da se uvrstim na tekmo je izpolnjenj. Jutri pa je treba peljati vsako rundo tako kot znam in upam, da mi uspe priti čim višje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K