Slovenski veleslalomski as Žan Kranjec je na svetovnem prvenstvu v Curchevelu zelo dobro tekmoval tudi na paralelni tekmi. Premoč je v četrtfinalu moral priznati Nemcu Alexandru Schmidu.

Žan Kranjec je prebil led z nastopi v Franciji. Foto: Gepa

Žan Kranjec  je v osmini finala premagal četrtega iz včerajšnjih kvalifikacij, Italijana Alexa Vinacerja. Kranjec je bil v obeh nastopih zelo zanesljiv in samozavestno se je podal v dvoboj z Nemcem Alexandrom Schmidom v četrtfinalu. Na žalost je Kranjec zaostal v prvi vožnji, na modri progi. Na rdeči progi je prikazal nekaj odličnih zavojev, skoraj izničil zaostanek, a proga je bila prekratka in Kranjec je svoje nastope končal v četrtfinalu.

Krvnik Kranjca v četrtfinalu je nato šel vse do konca in postal svetovni prvak. V velikem finalu je Nemec premagal Avstrijca Dominika Raschnerja. V malem finalu sta se pomerila Timon Haugan iz Norveške in Adrian Pertl iz Avstrije. Za odtenek je bil v seštevku dveh voženj boljši Viking, ki je tako poskrbel za fenomenalen norveški dan.

Za medalje so se merile ženske, kjer Slovenke ni bilo v izločilnih bojih. Svetovna prvakinja je postala Maria Therese Tviberg iz Norveške, ki je premagala Wendy Holdener v finalu. Tudi tretja je bila Norvežanka in sicer Thea Lousi Stjernesund.

Izjava po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “To je eden izmed mojih boljših rezultatov v tej disciplini, a sigurno sem si želel priti še kakšen krog višje. Moje smučanje je bilo solidno. Kakšna vožnja je bila boljša, kakšna slabša. Ves čas sem dajal svoj maksimum. Razdalje so kratke in hitro se naredi kakšna napak v liniji. Vseeno je uspešen dan za menoj, a to, da sem med najboljših osem, mi ne pomeni res ogromno. Je pa dobra generalka za petkov veleslalom.”

Klemen Bergant: “Žan je danes smučal dobro, predvsem zadnja vožnja proti Schmidu je bila prava. Prvi tek proti Nemcu je bil morda malce slabši in to je bila tista razlika na koncu, da mu Schmida ni ratalo premagati. Mi smo zadovoljni s šestim mestom. To je lep rezultat. Njegovi cilji so najvišji v veleslalomu. Tam je popolnoma drugačen teren in sneg. Je zelo ledeno in na sporedu bo dolg in težek veleslalom. Žan se bo danes spočil in jutri se pripravimo na petek.”

Uradni rezultati, moški >>

Uradni rezultati, ženske >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K