Žan Kranjec fantastično sezono sklenil s 17. mestom

Žan Kranjec se v spomladanskih razmerah na zadnji tekmi sezone ni najbolje znašel in je prišel do 17. mesta. Z osvojitvijo srebrne medalje na olimpijskih igrah v Pekingu je bila sezona zanj vsekakor uspešna.

Žan Kranjec Foto: Gepa

V Cucrhevel/Meribelu je bila danes zadnja veleslalomska tekma sezone za moške. Znova je bil med najboljšimi veleslalomisti sezone Žan Kranjec, ki je letos navdušil z osvojitvijo srebrne medalje v Pekingu. Kranjec je danes nastopil s številko 1, v zelo spomladanskih razmerah pa je že v prvi vožnji postavil 13. čas. Tudi v finalu se ni najbolje znašel in ni razvil prave hitrosti. Ob prihodu v cilj je bil malce presenečen nad svojim časom, na koncu pa je z zaostankom +2,03 tekmovanje končal na 17. mestu in na zadnji tekmi v sezoni ni osvojil točk svetovnega pokala.

Veleslalomsko prevlado je tudi v Franciji potrdil Marco Odermatt, ki je z zmago potrdil osvojitev malega kristalnega globusa v tej disciplini. V celotni sezoni Švicar ni bil slabši kot tretji. Danes se mu je najbolj približal Luca Braathen iz Norveške, ki je zaostal 49 stotink. Tretji je bil še en Švicar Loic Meillard.

Izjava po tekmi:

Žan Kranjec (mp3): “Odermatt me navdušuje, če pa bi se jaz boril z  njemu, bi mi bilo še bolj všeč. Na vsaki tekmi, na različnih terenih in podlagah, samo kapo dol. Današnja tekma je bila spomladanska, a poštena. Jaz danes nisem imel tiste hitrosti, da bi se kosal z najboljšimi. Sem pa probal. Verjetno en skupek stvari, da danes ni šlo najbolje. Imam že malce polno glavo, tudi razmere niso ravno bile meni pisane na kožo. Je pa to en cilj za prihodnost, da sem lahko na večih terenih in na različnih podlagah konkurenčen najboljšim.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K