Žan Kranjec nočni slalom v Schladmingu zaključil na 37. mestu

Schladming je bil prireditelj zadnje moške tekme svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami v Pekingu. Žan Kranjec je nočni slalomski spektakel končal na 37. mestu, Tijan Marovt je odstopil.

Žan Kranjec tokrat ni našel pravih občutkov v prvi vožnji. Foto: Gepa

Kot se za nočni slalom v Schladmingu spodobi, je bila proga odlično pripravljena. Po dolgem času je bila ta res ledena in je ostajala v dobrem stanju tudi za visoke startne številke. Kot je leto še značilno za moške slalome, so razlike zelo majhne in za uvrstitev v drugo vožnjo je treba peljati odločno in napadalno. Tega se zavedajo tudi smučarji, zato je bilo v prvi vožnji veliko odstopov, med njimi tudi naš drugi predstavnik Tijan Marovt. Žan Kranjec s številko 37 že od samega začetka na progi ni našel pravega občutka. Uspešno je presmučal progo, a zaostanek +2,89 je bil prevelik za uvrstitev v drugo vožnjo. Bil je 37. Prvo progo je prepričljivo dobil Šved Kristoffer Jakobsen, ki si je privozil 58 stotink prednosti pred zasledovalci.

A kot je že tradicija v zadnjih tekmah, velika prednost po prvi vožnji ne pomeni lahkega dela v drugo. Tudi tokrat se je vrstni red v drugi vožnji močno spremenil, kar v prvi vrsti omogočajo majhne razlike med tekmovalci. Šved Jakobsem ni zdržal pritiska in je odstopil že pri tretjih vratih finalne  vožnje, prav tako je odstopil drugi iz prvega tekam Giuliano Razzoli. Napake vodilnih iz prve vožnje je izkoristil Nemec Linus Strasser, ki je do zmage prišel iz 5. mesta po prvi vožnji. Presenečenje je tudi Atle Lie McGrath iz Norveške, ki je prišel do drugega mesta s štartno številko 34. Avstrijsko čast je reševal Manuel Feller, ki je v finalu napadel iz 28. mesta in je z najboljšim časom drugega teka prišel vse do najnižje stopničke na zmagovalnem odru.

Izjava po tekmi:

Klemen Bergant: “Tukaj je bila drugačna tekma kot v Kitzbühlu. Tam se je Žan relativno dobro znašel, tukaj pa je bila tekma za prave slalom specialiste, za tiste, ki delajo ogromno slaloma. Kratke razdalje in več ali manj enakomerna hitrost. Proga je bila zelo dobro narejena in ubistvu enostavna. Tukaj se je zelo poznalo, če se je tekmovalec narobe lotil proge. Takoj se je videlo na času, kar se je v prvem teku poznalo tudi pri Fellerju in morda še pri kom drugem od boljših slalomistov. Žanu danes ni uspelo najti pravega tajminga in prave hitrosti. Tijan je odstopil zelo zgodaj in je o tem težko karkoli povedati.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K