Žan Kranjec po fantastični prvi vožnji na koncu peti v Alta Badii

Žan Kranjec je izvrstno odpeljal prvo vožnjo veleslaloma v Alta Badii in je po polovici tekmovanja vodil. Na koncu je bil še vedno odličen peti.

Žan Kranjec je bil najboljši po prvem teku. Foto: Gepa

Žan Kranjec je na veleslalomu v Alta Badii nastopil s številko štiri. Na enem izmed najtežjih terenov v svetovnem pokalu mu je uspel fantastičen spodnji del prve vožnje in slovenski as je z lepo prednostjo vodil po polovici proge. Pred prvim zasledovalcem je imel več kot pol sekunde prednosti. Nastopil je tudi Štefan Hadalin, ki pa je storil napako in žal odstopil.

V drugo so smučarji napadli in izvali Kranjca. Prva tri mesta so pred nastopom olimpijskega podprvaka držali Norvežan Lucas Braathen, ki je bil dve stotinki hitrejši od rojaka Henrika Kristoffersena. Znova je bil odličen Marco Odermatt, ki je bil tretji. Vsi so čakali na vožnjo Slovenca, ki pa v finalu ni bil tako prepričljiv kot v prvo. Ura je ob prihodu v cilj pokazala +0,69, kar je pomenilo še vedno odlično končno peto mesto.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “Ker sem po prvem teku vodil s kar veliko prednostjo, sem si želel boljše uvrstitve. Peto mesto ni slabo, ampak po vodstvu sem pričakoval več. Jutri je nova priložnost in upam, da mi uspeta dve dobri vožnji. V drugo je proga bila bolj načeta in je težje smučati po taki progi. Vedel sem, da z neko polovično vožnjo ne bo dosti za zmago ali podium. Poskušal sem se pripraviti za zmago, a mi je proga delala težave in se nisem moral tako sprostiti kot v prvo.

Klemen Bergant: “Žan je imel lepo priložnost. Zjutraj v prvem teku je vozil najbolje od vseh, imel je izjemno izhodišče. Drugi tek se mu ni posrečil in so se drugi peljali boljše. Peto mesto ni slab rezultat, a glede na izhodišče ne moremo biti zadovoljni. Upamo, da jutri Žan pripravi dve enakovredni vožnji.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K