Žan Kranjec še tretjič tretji v tej sezoni

Žan Kranjec je dodal novo prizorišče v svojo zbirko, kjer je stal na odru za zmagovalce. To mu je s tretjim mestom uspelo na nočnem veleslalomu v Schladmingu.

Žan Kranjec se je veselil nove uvrstitve na oder za zmagovalce. Foto: Agence Zoom

Slovenski veleslalomski šampion Žan Kranjec se je nemudoma pobral po nekoliko slabšem nastopu v Adelbodnu. V Schladmingu so ga pričakale njemu ljube razmere. Poledenela proga mu je omogočila popolni napad in že v prvi vožnji se je videlo, da je Kranjec ponovno pravi. S številko pet je dosegel četrti čas prve vožnje, razlike pa so bile minimalne. Po polovici vožnje je vodil domačin Manuel Feller, ki je imel le 30 stotink prednosti pred slovenskim šampionom. 

V drugi vožnji je iz 11. mesta napadel veleslalomski kralj Marco Odermatt, ki je v prvi vožnji naredil napako in tekmecem ponudil možnost, da ga prvič v sezoni premagajo na veleslalomu. Švicar je ostal v vodstvu vse do nastopa slovenskega šampiona. Ta ga je izjemno izzval, pri zadnjem vmesnem času je še vedno imel prednost pred Švicarjem, na koncu pa uro ustavil 29 stotink kasneje kot Švicar. Zasedel je drugo mesto, a sta za njim suvereno zaostala Filip Zubčić in Henrik Kristoffersen in Kranjec se je razveselil svojih tretjih stopničk to sezono in prvih v Schladmingu. Tudi Feller ni izkoristil priložnosti, da bi premagal Odermatta, vrinil se je med oba smučarja in poskrbel, da je bil Kranjec še tretjič letos tretji. Po odličnem nastopu danes, bo Kranjec prvič v tej sezoni jutri nastopil tudi na slalomu.

Žan Kranjec in celotna slovenska ekipa v Schladmingu. Foto: Agence Zoom

Zvočni izjavi (mp3):

Žan Kranjec: “Sem zadovoljen, vedno ko sem na stopničkah, sem. Ko sem na startu grem na zmago, ampak na koncu tretje mesto je dober rezultat. Še posebno po Adelbodno sem vesel, da sem prikazal ponovno dobro smučanje. Bilo je ledeno, a je bil dober oprijem. Dobra tekma. Odermatt je bil premagljiv, ker če je nekdo zadaj pet stotink in 29, so to številke, ki govorijo, da se ga da premagati, a sedaj tukaj v cilju to nima smisla govorit. Sigurno si želim tudi zmagati in to bo potrebno narediti.”

Klemen Bergant: “Zelo smo veseli. Žan je imel dobro tekmo. Sicer so bili odseki, kot so prvi tek zgoraj in drugi tek spodaj, kjer je pustil malo časa. A po tisti tekmi po Adelbodnu so minili dolgi trije tedni. Zelo dobro je odgovoril na tisti slabši dan in upam, da bo tako nadaljeval v nadaljevanju sezone. Jutri slalom startata Tijan in tudi Žan prvič letos.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K