Žan Kranjec v Alta Badii navdušil s tretjim mestom

Žan Kranjec je na prvem veleslalomu v Alta Badii dokazal, da mu je proga pisana na kožo. S tretjim mestom je poskrbel za prve smučarske stopničke v sezoni.

Žan Kranjec na zmagovalnem odru v Alta Badii. Foto: Agence Zoom

Žan Kranjec je v prvi vožnji nastopil s številko tri in potrdil, da je član najboljših veleslalomistov na svetu. Dosegel je četrti čas prvega teka. V igri za zmagovalni oder pa so bili le še Marco Odermatt, Filip Zubčič in Marco Schwarz. V Prvi vožnji je na zahtevni progi nastopil tudi Štefan Hadalin, ki pa se ni uspel prebiti v drugi tek.

Kranjec je v finalu smučal še bolj napadalno in ob prihodu v cilj prevzel vodstvo. Za njim je nato zaostal Marco Schwarz in Kranjec si je zagotovil prve stopničke sezone, ter četrte v Alta Badii. V drugi vožnji sta nato bila razred zase Zubčič in Odermatt, znova pa je bil najhitrejši Švicar.

Zvočni izjavi (mp3)

Žan Kranjec: “S tretjim mestom sem zagotovo zadovoljen, vsakič ko stopim na stopničke sem.  Še četrtič sem bil tretji tukaj in očitno mi teren leži, upam pa, da imam v nogah še kaj več, za kakšno stopničko višje. Samo smučanje je bilo na visokem nivoju. Prvi tek je bilo dobro smučanje, a je bilo nekaj rezerv takoj iz starta ven. V drugem teku sem to poskušal popraviti, bil na limitu. Imam pa morda v drugih tekih malce več težav, kjer je slabša proga. Danes sem dobil potrditev, da sem med najboljšimi in gem jutri lahko samozavestno na tekmo.

Klemen Bergant: “Danes smo zelo veseli, Žan je naredil maksimum, kar je lahko. Odermatt in Zubčič sta bila daleč pred vsemi. Veseli me predvsem to, da je težave z opremo odpravil in se koncentrira le še na izvedbo. Ima še veliko rezerv, a gremo korak po koraku. Danes smo veseli. Štefan se danes ni znašel. Trenutno ima težavo prenesti svojo smučarijo iz treningov na tekmo, a proga resnično ni bila lahka tudi za največje mojstre. Vseeno pa smo veseli danes.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K