Žan Kranjec v zelo zahtevnih razmerah 21. v Adelbodnu

Slovenski veleslalomski šampion Žan Kranjec je v Adelbodnu prišel do 21. mesta. Žal je brez finala ostal Štefan Hadalin.

Žan Kranjec Foto: Agence Zoom

Slovenski šampion Žan Kranjec je imel v Adelbodnu čast, da je otvoril izjemno zahteven veleslalom. Žal pa se v meglenih razmerah številka ena tokrat ni izkazala za prednost, saj Kranjec ni imel nobenih informacij o progi. Storil je tudi nekaj manjših napak. Ko so ga tekmeci začeli prehitevati eden za drugim, se je videlo, da Kranjec s svojim nastopom ni opravil dobro, veleslalomski kralj Marco Odermatt ga je prehitel za +2,45 in Kranjec je celo trepetal za uvrstitev v finale. Po polovici tekme je bil 27. Štefan Hadalin je imel 62. čas prvega teka.

Kranjec je v finalu smučal bolj odločno, a se na ne ledeni površini ni znašel. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo, a mu ni uspel napad za sanjski pomik po lestvici navzgor. Tekmo je zaključil na 21. mestu. Številne domače navijače, ki so se zbrali kljub slabemu vremenu, je navdušil Marco Odermatt, ki se je ponovno poigral s tekmeci in jih premagal za več kot sekundo. Na drugem mestu je za veliko presenečenje poskrbel Aleksander Aamodt Kilde, tretji je bil Filip Zubčić.

Izjavi po tekmi (mp3)

Žan Kranjec: “Nisem zadovoljen z rezultatom. Obe vožnji sta bili zelo podobni, druga je bila za malenkost boljša, predvsem smučanje na zadnji strmini. V obeh vožnjah sem veliko izgubljal predvsem pri prvih dveh vmesnih časih in še sam točno ne vem zakaj. Vse skupaj bo potrebno malce premisliti in nato potrenirati, da bo ponovno bolje. Težko rečem, da je bila številka ena slabša. Sigurno ni pretirano vplivalo na moj rezultat, tudi Odermatt je imel samo številko 3 in vemo, kako je šel. Predvsem je bilo krivo moje smučanje, saj nisem našel prave hitrosti.”

Klemen Bergant: “Žan se ni znašel, čeprav je vmes zamenjal model smuči. Pogoji so bili težki, a so bili enaki za vse. V zadnjem tednu v takih razmerah nismo trenirali, oziroma ni nihče. Žan ima v teh razmerah določene težave, saj so njegove nastavitve bolj za ledene terene. Ni se znašel, matral se je. Sicer je probaval, a izplen je tak, kot je.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K