Žan Kranjec z izjemno drugo vožnjo do novih stopničk!

Olimpijski podprvak v veleslalomu Žan Kranjec je tudi na drugem veleslalomu sezone pokazal svoje kvalitete in znova stopil na oder za zmagovalce.

Nove stopničke Žana Kranjca. Foto: Sloski

V Val d’Iseru je Žan Kranjec nastopil s številko štiri. V prvi vožnji ni storil nobene večje napake, a se je uštel v taktiki. Z zaostankom +1,87 je zasedal 11. mesto po prvem teku.  Štefan Hadalin je s številko 29 na zahtevni progi zaostal +4,03 in se na 38. mestu ni uvrstil v drugo vožnjo.  Izjemno predstavo je pokazal najboljši veleslalomist v zadnjem obdobju Marco Odermatt, ki si je priboril veliko prednost pred tekmeci.

Žan Kranjec se je druge vožnje lotil veliko bolj odločno in napadalno. Ob prihodu v cilj je z naskokom prevzel vodstvo. Drugi čas drugega tega pa ga je popeljal vse do tretjega mesta in nove uvrstitve na stopničke.  V drugi vožnji je bil od Kranjca hitrejši le Odermatt, ki je Manuela Fellerja na drugem mestu prehitel za +1,40. Kranjec je na koncu zaostal +2,05.

Izjemna druga vožnja Žana Krancja. Foto: Gepa

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “Danes sem pokazal dva različna obraza. Prvi tek mi ni uspel tako, kot sem si zaželel. Bil je preveč zadržan, nisem pustil smuči teči. Pred drugim tekom sem si rekel, da moram to popraviti. Nisem delal nobenih revolucij, rekel sem si samo to, da se moram bolj sprostiti in pustiti smuči teči. To mi je dobro uspelo. Tekma je tukaj vedno težka in je vedno treba grizti do konca. Sem super zadovoljen s tretjim mestom. Jutri slaloma ne vozim, čakata me dva dni počitka doma in nato gremo naprej.”

Klemen Bergant:S končnim rezultatom smo vsekakor lahko zadovoljni. Je pa res, da se ne Štefan ne Žan na prvi progi nista znašla. Žan je nato odreagiral zelo dobro med prvim in drugim tekom. Drugo vožnjo je peljal na zelo visokem nivoju, na takem, ki ga obvlada in poplačan je bil s stopničkami.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K