Žanu Kranjcu napaka v drugem teku odnesla nove slalomske točke

Slalom v Kitzbühlu se je žal končal brez slovenskih točk. Žan Kranjec se je sicer uspel prebiti v drugi tek, a je nato žal odstopil. Tijan Marovt je bil 42.

Žan Kranjec je dobro odpeljal prvo vožnjo v Kitzbühlu. Foto: Gepa

Organizatorji v Kitzühlu so pravilno sprejeli odločitev za spremembo tekmovalnega programa. Danes je v Avstriji zapadlo veliko novega snega, zato je bilo dobro, da je bila na sporedu slalomska tekma za svetovni pokal. V prvi vožnji se je s številko 34 odlično znašel Žan Kranjec, ki je s tem dobil potrditev, da se je trening v Kranjski Gori obrestoval. V težkih razmerah je zaostal zgolj +1,95, s čimer si je pripravil odlično izhodišče za napad v drugi vožnji, saj je bil 29. Ob majhnih razlikah je bil mogoč velik skok po lestvici navzgor, žal pa se Kranjcu napad ni izšel po želljah. Žal se mu je že ob začetku drugega nastopa pripetila napaka in je sledil odstop. Drugi slovenski tekmovalec Tijan Marovt je znova smučal pogumno, a z visoko številko 60 višje od 42. mesta ni mogel.

V boju za zmago nova izjemno zanimiva tekma. Najboljši trije smučarji po prvi vožnji, ki so si privozili lepo prednost, so vsi storili napake in močno zaostali. Priložnost je z obema rokama zagrabil Britanec Dave Rayding, ki je prišel do svoje prve zmage v karieri. Nov odličen slalom je uspel Lucasu Braathenu, ki je prišel do drugega mesta. Odlično je finale odpeljal tudi Henrik Kristoffersen, ki je napreodval za kar 24 mest in je bil tretji.

Žan Kranjec: V prvi vožnji je bilo na moji strani nekaj sreče, da sem prišel v drugi tek. S samo vožnjo nisem bil povsem zadovoljen, so bile nekatere stvari, ki sem jih nameraval popraviti v drugi vožnji. Druge proge sem se lotil odločno, ampak že na prvem puklu bi moral pripeljati z več smeri. Nisem si mislil, da me bo tam toliko dvignilo in sem zapeljal iz proge.”

Klemen Bergant:” Žan je prvi tek peljal še malce v krču. V zdanjih 14 dneh se mu je kar veliko zgodilo. Res je, da je potem tudi dobro treniral, ko je izpustil Wengen. Bila je priložnost, ampak kdor je tekmo gledal, je videl, da je bil drugi tek pravi pokol. Žan je bil še brez informacij, saj tudi tekmovalec, ki je bil pred njemu, ni bol dovolj hiter, da bi se razkrile vse pasti. Žan je šel ven že na taprvi, kar je škoda, saj se smuča dobro. Jaz mislim, da je sedaj Kranjec nazaj na poti k boljšim časom. V torek je Schladming in nato olimpijada, jaz mislim, da bo tako kot je treba.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K