Zavarovalnica Triglav je ob stoti obletnici Smučarske zveze Slovenije mlade perspektivne športnike nagradila s taborom na Pokljuki

Biatlonski tabori so za športnike odličen doprinos k ustaljenim pripravam, saj tako dobijo vedno dobrodošle še intenzivnejše treninge. Tridnevni tabor je potekal pod okriljem regijskih centrov, v katerih se kalijo mladi upi pred prehodom v reprezentanco. »Tovrstni razvoj športnikov se je pokazal za izredno pomembnega, saj tako prehajajo po stopnjah v višji razred in na koncu med elito, zato prehodi niso preveč stresni,« pove ena od trenerk Nuša Pogačar. Na taboru je sodeloval tričlanski trenerski štab, poleg že omenjene Nuše, sta trenersko trojko sestavljala še Nika Blaženič in Robert Sitar.

Na taboru se je kalilo 38 športnikov starih med petnajst in osemnajst let. Dneve začnejo z jutranjo vadbo, nato sledijo kompleksni treningi na rolkah in streljanje, teki, vaje za stabilizacijo, kros, monotonost razbijejo z igrami in zvečer seveda sledi sestanek, da se analizira dan. »Ko vidiš te mlade upe, kako zagnano se podajajo iz dneva v dan in sledijo trening ritmu, ti je kaj hitro jasno, da se za prihodnost biatlona ni za bati. Prihajajo talentirani mladi upi, tako da so tovrstnitabori v sodelovanju s sponzorji zelo pomembni, saj se športnik resnično lahko posveti le treningu, saj je za vse drugo poskrbljeno. Veseli nas, da je Zavarovalnica Triglav zanesljiv partner in želimo si še več takšnih sodelovanj,« je strnila misli o taboru Nuša.

Nuša je za konec še povedala, da je prepričana, da so se ta konec tedna na čudoviti sončni Pokljuki potili tudi športniki, ki jih bomo videli krojiti mednarodni biatlonski svet.

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3