Zbor potrdil načrt dela skakalcev in skakalk

Na seji Zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so bili potrjeni načrti dela ekip smučarjev skakalcev, skakalk ter nordijskih kombinatorcev in kombinatork. Prav tako so bile potrjene strokovne ekipe, ki bodo bdele nad delom vseh reprezentančnih selekcij.

Vodja panoge v naslednjem mandatnem obdobju ostaja Gorazd Pogorelčnik, strokovni in tekmovalni kader ostaja podoben, kot je deloval v pretekli,  rezultatsko eni najuspešnejših sezon v zgodovini slovenskega skakanja na smučeh. Kot poglavitni cilj je stroka v ospredje postavila domače svetovno prvenstvo v Planici, tekmovanja za svetovni pokal, novoletno turnejo pri moških in silvestrsko turnejo pri ženskah, ter zaključek svetovnega pokala v Planici, kjer so cilji ravno tako vedno visoko postavljeni.

Na vseh večji tekmovanjih so cilji najvišji. Tako v moški kot tudi ženski konkurenci so na svetovnem prvenstvu v Planici 2023 kot cilj postavljene medalje tako na individualnih kot tudi ekipnih tekmovanjih.

Prvič je medalja kot cilj postavljena tudi v nordijski kombinaciji. Goran Janus kot glavni trener vedno stremi k visokim ciljem in kot pravi sam, je medalja v ženski konkurenci zahteven, vendar uresničljiv cilj.

A ekipi za sezono 2022/23 >> 

B ekipa za sezono 2022/23 >>

Strokovni kader 2022/23 >>

Deli novico