Znane tekaške ekipe za sezono 2024/25

Vodstvo panoge tek na smučeh je sprejelo sestavo reprezentanc za sezono 2024/25. Glavni trener najmočnejše reprezentance ostaja Norvežan Ola Vigen Hattestad, njegova pomočnika bosta Nejc Brodar in Eva Sever Rus, ki je v minuli sezoni delovala v mladinskih selekcijah.

Ola Vigen Hattestad bo z Nejcem Brodarjem nadaljeval delo na čelu naše najboljše ekipe, kot trenerka se jima bo pridružila Eva Sever Rus. Status A reprezentantov imajo Eva Urevc, Anja Mandeljc, Miha Šimenc, Miha Ličef in najmlajši Nejc Štern, ki se je v lanski sezoni s 24. mestom podpisal pod najboljši slovenski rezultat v svetovnem pokalu.

V B ekipi, ki bo prav tako trenirala pod vodstvom prej zapisane trenerske trojke so Anže Gros, Boštjan Korošec in Vili Črv, v C ekipi pa so tri tekmovalke in sicer Lucija Medja, Nika Ljubič ter Tia Janežič.

Na čelu mladinske ekipe ostaja Rok Grilc z novim pomočnikom in sicer z Anžetom Obrezo, ki bo bdel še nad ekipo do 18 let ob pomoči Luke Gostinčarja. V mladinski reprezentanci so Zala Zupan, Živa Melihen, Ula Kuhar, Bor Petrovič, Lovrenc Karničar, Jaka Marinko in Tine Šporn. 

Sestavo reprezentanc do 18 in 16 let si lahko pogledate pod zavihkom Tek na smučeh / Ekipe. 

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK