Znova odlična Anamarija Lampič

Ruhpolding se je še enkrat več izkazal v svoji zimski podobi in z idealnimi pogoji za biatlon. To je znala s 14. mestom izkoristiti Anamarija Lampič. Na zasledovanju tudi Polona Klemenčič.

Anamarija Lampič je bila znova najhitrejša med vsemi. Foto: NordicFocus

V Ruhpoldingu se je zopet izkazalo, da je za dober rezultat potrebno streljati praktično brez napake. Na žalost to ni uspelo nobeni Slovenki na startu, je pa svoje razmere odlično streljala Anamarija Lampič, ki je bila 70-odstotna. Morala je v en kazenski krog leže in dvakrat stoje, kljub dodatnim 450 metrom je bila 12 sekund hitrejša od vseh ostalih tekmic v teku in si je zagotovila izjemno 14, mesto ter odlično izhodišče za zasledovanje. V nedeljo bo nastopila tudi Polona Klemenčič, ki pa z dvema kazenskima krogoma danes (1,1) žal ni prišla do novih točk svetovnega pokala in je bila 45. Žal sta z nastopi v Nemčiji zaključili Lena Repinc in Živa Klemenčič, ki sta bili 74. in 75.

Brez napake in z zelo hitrim tekom je do zmage prišla Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki je Mono Brorsson iz Švedske prehitela kar za 18 sekund. Tretja je bila Italijanka Lisa Vittozzi, ki prav tako ni zgešila strela.

Zvočni izjavi (mp3):

Anamarija Lampič: “Komaj sem čakale tale sprint, saj v Oberhofu ni bilo to, kar sem si sama želela. Danes drugačna situacija. Veliko boljše sem se počutila, bila sem hitra na progi. Škoda zadnja dva strela stoje, saj je bila danes res priložnost, da bi bila nekje blizu najboljših šestih. To je pač biatlon, sem zavila v dva kazenska kroga. Zadnji krog sem tekla zelo hitro in na koncu dovolj za 14. mesto.”

Ricco Groß: “Dobra tekma za Ano. 70-odstotna na strelišču, kar je dobro in najhitrejša v teku. Na koncu 14. mesto. Imela je nekaj težav pri iskanju pozicije na streljanju stoje, saj je zelo drselo. Prvič se je znašla v takih situacijah. Dve napaki sta preveč za Polono in je bilo danes zanjo možno več. Živa je odlično začela in zadela vse strele leže ter prve 3 stoje. Mislil sem že, da bo danes njen dan, a je nato zgrešila zadnja dva. Bila sta ustreljena brez kontrole. Lena in Živa sta zaključili s tekmovanjem. Življenje je težko, a z njima že računamo v Anterselvi. Polona in Ana imata še eno priložnost v zasledovanju.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3