Zoran Zupančič se poslavlja z mesta glavnega trenerja

Na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije je najuspešnejši slovenski glavni trener ženske A reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič pojasnil razloge za svoj odhod s položaja. Ob njem sta spregovorila tudi predsednik panoge g. Borut Meh in vodja panoge g. Gorazd Pogorelčnik.

Borut Meh, Zoran Zupančič in Gorazd Pogorelčnik, foto: SloSki

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance 2018 – 2024

Dolgo časa smo bili skupaj, za nami je eno lepo obdobje. V šestih letih smo doživeli veliko lepega, vesel sem, da se lahko zaključi na lep način. Po koncu, po vseh teh uspehih, ki smo jih dosegli v zadnjih šestih letih in tudi prej z nekaterimi dekleti, lahko rečem, da je krog sklenjen. Spominjam se trenutkov, ko sem bil sam mladinski trener in sem z nekaterimi tekmovalkami krepko posegel v svetovni pokal. Takrat sem tudi dobil priložnost, da nastopim kot glavni trener. Zgodba se je odvijala, bila je izredno uspešna. Ne bom rekel, da je bila vedno lahka, a dosegli smo praktično vse, kar se lahko v smučarskih skokih doseže. Vse kar je na koncu do tega pripeljalo, lahko ocenim, da je delo narejeno, da pot to lahko potegnemo črto. Sam zapuščam reprezentanco v izredno dobrem stanju. Tudi podmladek je odličen, tako da mislim, da se ta pot mojega naslednika lahko nadaljuje.

Borut Meh, predsednik panoge

Moram reči, da kar nisem vesel, da se dobim ob takih priložnosti in to predvsem zaradi tega, ker se je Zoran odločil, da zaključi pot v ženski A reprezentanci s katero je v šestih letih dosegel ogromno oz. vse, kar se doseči da. V panogi smo nekako pričakovali, da se bo to prej ali slej zgodilo. Sam bi se spomnil, da je že pred dvema letoma Zoran o tem razmišljal. Zagotovo bomo storili vse, da se delo Zorana nadaljuje, predvsem pa ga ne želimo izgubiti iz naših vrst. Sicer se še pogovarjamo, a sem prepričan, da bomo našli skupni jezik in ga obdržali v sistemu. Torej, da bo znanje, ki ga ima, prenašal na tiste, ki za njim prihajajo. Potrebno se je zahvaliti Zoranu za ves trud in njegovo delo in potrebno mu je tudi čestitati.

Gorazd Pogorelčnik, vodja panoge

Zoran ni bil samo šest let v tej reprezentančni selekciji, kjer je dosegel vse, kar se osvojiti da, na čelu z velikim kristalnim globusom, medaljami na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih, tu je cel kup stopničk. To ga seveda dela najuspešnejšega trenerja v zgodovini naših ženskih smučarskih skokov. Seveda so bile vmes tudi takšne in drugačne težave, ki smo jih reševali, s tem smo tudi eden drugega delali boljše. Zoranu velika zahvala za to, da je znal prenašati svojo zmagovalno miselnost na tekmovalke in na celotno ekipo okrog sebe. To nam je pomenilo izredno veliko, vseskozi si verjel v rezultat. Vsak dan si bil z dušo in telesom prisoten pri svojem poslu, ki si ga opravljal več kot 100%, zato so tu tudi vsi ti rezultati. Predvsem pa zahvala tudi, ker si ekipo pustil v izredno dobrem stanju. Zame je ta ekipa v tem trenutku najboljša na svetu. Tisti, ki bo prišel za Zoranom, bo prišel v zelo velike čevlje, na drugi strani pa bo dobil ekipo, ki je sposobna najboljših rezultatov. Zoran, hvala ti za teh šest let in tudi za prejšnjih x let, ko si bil v DPNC-ju, ko si vodil mladinsko reprezentanco. Ta dekleta, ki so danes v svetovnem vrhu, so bila v preteklosti del Zoranovega programa, tako da so skupaj že več kot 10 let, kar je dejansko izredno dolgo obdobje. Hvala za vsa ta leta Zoran, verjamem pa, da bomo kmalu lahko začeli graditi nov krog in ga bomo tudi uspešno sklenili.

Deli novico