Ema Klinec na 4. mestu vsega 9 desetink za zmago, Nika Prevc peta

Na drugi tekmi smučarskih skakalk v Hinzenbachu sta znova blesteli Ema Klinec in Nika Prevc, ki sta se uvrstili na 4. in 5. mesto, rezultat sezone je s 13. mestom postavila Maja Vtič, Katra Komar je bila 25., prve točke v karieri je s 27. mestom osvojila Ajda Košnjek. 

Ema Klinec © GEPA

Jutranja tekma v Hinzenbachu se je odlično začela za slovenski tabor, saj je Ajda Košnjek skočila 83 metrov in si je s 101,7 točkami zagotovila prve točke v karieri z 29. mestom po prvi seriji. Nika Vetrih je žal skočila slabše, 72 metrov, kar je bilo dovolj za 40. mesto danes. Maja Vtič je s 85.5 metri in 107,9 točkami zasedala 27. mesto, Katra Komar je s 85 metri in 108,7 točkami zasedala 26. mesto po prvem skoku. Nika Prevc je pristala pri 87 metrih in je s 117,7 točkami zasedala 12. mesto, še višje, na izvrstnem četrtem mestu pa je bila Ema Klinec z 88 metri in 125,0 točkami po prvi seriji. Skakalke so danes morale imeti srečo z vremenskimi razmerami, saj je na čase pihal močan vzgornik, včasih pa tudi veter v hrbet. Po prvi seriji je vodila Nemka Katharina Althaus z 88.5 metri in 127,4 točkami pred domačinko Chiaro Kreuzer, ki je skočila 89 metrov in zbrala 125,6 točk, tretja je bila Japonka Nozomi Maruyama z 91.5 metri in 125,5 točkami.

V finalni seriji je Košnjek skočila 81 metrov, skupno 195,1 točk pa jo je popeljalo na končno 27. mesto in prvih štirih točk svetovnega pokala v karieri. Sijajno je ugoden veter izkoristila Vtič, ki je s 87.5 metri in 214,6 točkami pridobila kar 14 mest v finalu in je končala na 13. mestu, najvišje v tej sezoni. Žal se napad ni izšel Komar, ki je s 78 metri in 197,5 točkami padla na 25. mesto. Še en odličen skok naših pa smo nato videli s strani Prevc. Pristala je pri 89.5 metrih v težkih razmerah, 231,0 točk pa jo je popeljalo vse do izvrstnega 5. mesta danes, znova je imela najboljšo oceno finalne serije. Pred njo je končala Klinec, ki je z 88 metri in 234,7 točkami v najslabših razmerah med vodilnimi tekmovalkami po prvi seriji na koncu za novimi stopničkami zoastala desetinko točke, za zmago samo 9 desetink! Po treh letih je bila najboljša Kreuzer z 88.5 metri v finalu in z 235,6 točkami, desetinko je zaostala peta po prvi seriji, Eva Pinkelnig z 90 metri in 235,5 točkami, tretja je bila Maruyama z 90.5 metri in 234,8 točkami, Althaus je padla na šesto mesto s 85.5 metri in 229,8 točkami.

Nika Prevc © GEPA

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Danes mi je 0,1 točke zmanjkalo do stopničk in 0,9 do zmage. Bilo je res zelo tesno. V Rasnovu napadam dalje. Je bil pa to znova super vikend. Sem mnenja pa, da znam skočiti še bolje. A potrebno je biti potrpežljiv. Veselim se Rasnova, za katerega se mi zdi, da bi mi lahko še malo bolj ustrezal. Hinzenbacha sem se kar malo bala, nisem vedela kako bo šlo. Zdaj pa sem zelo zadovoljna z izplenom in gremo naprej.”

Nika Prevc (MP3): “Spet sem zelo vesela še enega odličnega rezultata. Vesela sem, da sem v finalu popravila napako iz prve serije in sem tako napredovala za veliko mest.”

Zoran Zupančič (MP3): “Hinzenbach ostaja srečno prizorišče za nas. Super ekipni uspeh tudi danes. 4. in 5. mesto. Tekmovalki sta bili v bistvu še bližje zmagi kot včeraj. Danes malenkost tudi vetrovne loterije, šlo je na tesno. Blizu smo. Napad Maje Vtič v finalu, ponovne točke Katre Komar in prve točke v karieri zares mlade Ajde Košnjek. To je lep izplen in dobro izhodišče za naprej. Kljub temu, da nismo popolni, se mi zdi, da smo kar močni. V posameznih skokih tekmovalke pokažejo res tiste lepe skoke. To moramo zdej samo malenkost stabilizirati, zaupati in narediti takrat, ko bo res treba.”

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v romunskem Rasnovu, ki bo zadnja postaja pred svetovnim prvenstvom v Planici. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Ema Klinec napredovala na 3. mesto.

Uradni rezultati >>

Deli novico