Letos na Pokalu Vitranc slovenska četverica

V Kranjski Gori je vse nared za 62. Pokal Vitranc. Letos bosta na sporedu dve tekmi v veleslalomu, zato ima razumljivo visoke načrte tudi prvi slovenski veleslalomist zadnjih let Žan Kranjec. Odlično formo potrjuje tudi glavni trener Klemen Bergant.

Dvojici Žan Kranjec in Štefan Hadalin se bosta letos pridružila še Rok Ažnoh in Anže Gartner. Foto: Sloski

Žan Kranjec: “S pripravami na tekmo sem zelo zadovoljen. Že kmalu po vrnitvi iz Amerike smo trenirali v Podkorenu. Izkoristili smo zadnjo možnost za treniranje na tekmovalnem terenu. Zadnje dva dni smo bili v Zoncolnau, kjer smo imeli pomladanske razmere in sol. To je zelo dobrodošlo, saj bo sigurno vsaj kakšen tek tudi tukaj potekal na soljeni podlagi. Priprave so bile uspešne. V prvi vrsti sem delal na samozavesti in sproščenost, da bom na startu razmišljal zgolj o smučanju in izvedbi. Osredotočen sem na samo smučanje in to je na visokem nivoju.

Štefan Hadalin: “Tudi jaz sem s svojim smučanjem zadovoljen. Predvsem v Zoncolanu sem smučal zelo dobro. Vse poskušam narediti tako, da se počutim čim bolje in grem z dobro voljo na tekme. Vmes sem se udeležil tudi tekme FIS, da sem malce razbil monoton ritem, dokazal pa sem tudi, da še vedno znam tudi tekmovati. Dva veleslaloma v dveh dneh je zahtevnejši program, a sem tudi to že dal skozi v svoji karieri in vem, kako se lotiti takega izziva.

Rok Ažnoh: “Odlično, da bom lahko smučal pred domačim občinstvom in bodo lahko prišli na tekmo tudi najbližji ter prijatelji. Vitranc sem že velikokrat presmučal, pred nekaj leti sem bil tudi predtekmovalec. Dobro je, da teren poznam in bom imel številne navijače”.

Anže Gartner: “Pred prvim nastopom nimam veliko treme. Poskušal bom dati svoj maksimum in bomo videli, kaj bo to prineslo”.

Klemen Bergant: “Na treningu je vedno težko simulirati takšne razmere, kot so na tekmi. To je možno le, če bi prejšnji dan treniral na istem terenu, kar pa ni mogoče. Pretekli teden smo imeli v Kranjski Gori malce mehkejše, v soboto pa je bilo zamrznjeno. V Zoncolanu smo trenerji dejansko solili progo in poskušali simulirati pogoje. Včeraj nas je motila slaba vidljivost, a za Žana in Štefana to ne predstavlja velikega problema. Tako sta včeraj že naredil zelo soliden trening, danes pa je bilo zelo dobro. Mislim, da smo naredili pravi trening za pred tekmo.”

Janez Slivnik: “Za pripravo proge je tri dni skrbelo približno 40 delavcev, ki so progo ves čas polivali z vodo. Upam, da pride kakšna jasna noč, da bo proga zmrznjena, drugače pa bo tekma na soli. To progo vsi naši dobro poznajo, veliko smo trenirali. Upam, da bodo pogoji približno pošteni za vse in bodo vsi lahko pokazali to, kar znajo.”

Miha Verdnik: “Paket domačih nastopajočih je letos malce večji, kar je zelo spodbudno. Želeli smo si tudi, da bi nastopil še Miha Oserban, a mu ni uspelo priti med 350 smučarjev in bo nastopil kot predtekmovalec. Sigurno je boljše, če lahko napadaš s štirmi in ne enim tekmovalcem. Preboj za mlade ni enostaven, a delamo dobro in prihajajo tudi nova imena. Za seboj imamo res dobro sezono z veliko dobrimi nastopi na svetovnem prvenstvu. Tudi vsi mladi so dobili nove izkušnje in jih odlično izkoristili. Ilka je na drugem mestu v smuku, Žan bo naredil vse, da pride do medalje, ki si jo zelo želi. Imamo mladinskega svetovnega prvaka in EYOF prvaka, tako da je to za nas odlična sezona. Smo majhna ekipa, a je treba precej na nas računati. 

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K