Lovro Kos z Raimundom tokrat le za Kraftom

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Lake Placidu je Lovro Kos znova zablestel, tokrat z drugim mestom, ki si ga je razdelil z Nemcem Philippom Raimundom, zmage pa se je razveselil v rumeno majico odeti Avstrijec Stefan Kraft.

Philipp Raimund, Lovro Kos in Stefan Kraft, foto: SloSki

Še druga posamična, dopoldanska tekma v Lake Placidu, se je za Slovenijo začela še bolje kot prva. Po prvi seriji je bil Lovro Kos s 130 metri in 141,6 točkami drugi, boljši je bil s pol metra daljšim skokom le Avstrijec Stefan Kraft, ki je zbral 144,7 točk. Tretji je bil Poljak Piotr Zyla s 125 metri in 7,8 točkami zaostanka za Avstrijcem. V finale so tokrat skočili še trije Slovenci. Timi Zajc s 122.5 metri in 126,3 točkami na 12. mestu, Domen Prevc s 121 metri in 124,4 točkami na 16. mestu ter Žak Mogel s 122.5 metri in 120,1 točkami na 23. mestu. Maksim Bartolj je bil znova blizu točk, tokrat je zasedel 33. mesto, zbral je 110,3 točk za 113 metrov dolg skok.

V finalni seriji je Mogel pristal pri 119.5 metrih, s skupno 239,6 točkami pa je napredoval na končno zanj zelo vzpodbudno 22. mesto. Še boljši je bil nato Prevc, ki je bil zelo zadovoljen po pristanku pri 127 metrih, z 257,4 točkami pa je današnjo tekmo končal na zelo dobrem 12. mestu. Po finalnem skoku ni bil navdušen Zajc, ki je s 118 metri in 242,3 točkami padel tik pred Mogela na končno 20. mesto. Boj za stopničke je s kar 135 metri, metrom manj od rekorda naprave, napovedal Nemec Philipp Raimund, ki je zbral 278,4 točk. Prav toliko jih je za 127.5 metrov dolg finalni skok zbral tudi naš Kos in nove stopničke so bile tu! Po včerajšnjih težavah v finalni seriji, tokrat temu ni bilo tako pri Kraftu, s 126 metri pa je na koncu po pravi drami zmagal s prednostjo 3,2 točk pred Kosom in Raimundom.

Ekipa v Lake Placidu, foto: SloSki

Izjavi po tekmi

Lovro Kos (MP3): “Za mano je neverjeten vikend! Danes še drugo mesto, tako da si bom ta Lake Placid res zapomnil. Komaj čakam naslednje tekme, da vidimo, kam pridem.”

Domen Prevc (MP3): “Zelo lep ekipni rezultat, štirje do točk, sploh Lovro drugo mesto. Meni je uspel prvi soliden in drugi zelo dober skok. Zadovoljen sem z 12. mestom.”

Robert Hrgota (MP3): “Za nami je res super dan. Lovro je bil ponovno dvakrat res vrhunski. Škoda, malo je zmanjkalo za zmago. Res pa je njegov trenutni nivo na visoki ravni. Z izjemo druge serije Timija z malo smole in slabšim skokom, smo danes veliko bolje nastopali tudi kot ekipa. Še enkrat pa čestitke Lovru za res vrhunski dosežek.”

Karavana svetovnega pokala se bo zdaj preselila na Japonsko, kjer bosta prihodnji teden v Sapporu na sporedu dve tekmi svetovnega pokala, na katerih bo znova tekmoval tudi Peter Prevc.

Uradni rezultati >>

Deli novico