Mlada slovenska mešana ekipa se je odlično opirala Kanadi

Po dnevu premora se je svetovno prvenstvo v alpskem smučanju nadaljevalo z mešano ekipno paralelno tekmo. Slovenija je nastopila v pomlajeni zasedbi in izpadla v osmini finala.

Neja Dvornik je bila zelo blizu točki za Slovenijo. Foto: Gepa

Slovenija je nastopila z zelo mlado ekipo, saj so se na odlično pripravljeni progi borili Nika Tomšič, Anže Gartner, Neja Dvornik in Miha Oserban. Prva se je v svojem dvoboju z Britt Richardson pomerila Nika Tomšič. Kanadčanka je bila boljša zgolj za 22 stotink. Že bolj na tesno je bilo v dvoboju Gartnerja in Erika Reada, Slovenec pa je v zaključku proge zaostal 13 stotink. Zelo dobro smučanje je nato prikazala še Neja Dvornik, ki bo popoldan nastopila še v kvalifikacija za posamično paralelno tekmo. Dvornikova je proti zmagovalki veleslaloma v Kranjski Gori Valerie Grenier zaostala zgolj stotinko sekunde in jasno je bilo, da bo Slovenija izpadla. Častno točko je skušal priboriti komaj 16-letni Miha Oserban, ki pa je storil napako in odstopil. Kanada je bila tako boljša z rezultatom 4:0.

Kako dobro so se opirali Slovenci, kaže dejstvo, da je odlična kanadska ekipa prišla do bronaste medalje, ko je v malem finalu premagala Avstrijo. V velikem finalu sta bili ekipi Norveške in ZDA. Po treh nastopih je bil rezultat med ekipama izenačen, nato pa je zlato medaljo Američanom priboril Tommy Ford.

 

Izjava po tekmi (mp3):

Sergej Poljšak: “Na startu smo imeli zelo mlado ekipo, ki se je zelo dobro borila. Neja je imela odličen čas, je smučala odlično. Enako velja tudi za Niko, zelo dobro vožnjo pa je prikazal tudi Anže. Škoda za Oserbana, ki je odstopil, a mislim, da so fantje in punce zelo dobro tekmovali.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K