MSP: Rok Ažnoh izvrsten sedmi na superveleslalomu v Panorami

Rok Ažnoh je na mladinskem svetovnem prvenstvu v superveleslalomu prišel do izvrstnega 7. mesta. Anže Gartner je bil 17.

Rok Ažnoh je bil morda na poti celo do kolajne, a je v srednjem delu proge storil eno veliko napako. Foto: Sloski

Mladinsko svetovno prvenstvo v Panorami v Kanadi se je nadaljevalo s tekmo v superveleslalomu. Rok Ažnoh  je nastopil s številko dve. Izjemno se je podal na progo, v zgornjem delu je imel najhitrejši čas med vsemi. Žal se mu je v srednjem delu pripetila velika napaka, ki ga je stala ogromno časa. Vseeno je uspel ostati na progi in je tudi v nadaljevanju smučal zelo dobro. Žal pa je napaka pomenila, da je na koncu zaostal 87 stotink, kar je zadoščalo za še vedno odlično 7. mesto. Kolajno je zgrešil za 46 stotink sekunde. Dobro je nastopil tudi drugi slovenski predstavnik Anže Gartner, ki je zaostal +1,74 in je dosegel 17. čas tekmovanja.

Mladinski svetovni prvak je postal Američan Isaiah Nelson, ki je s progo opravil s časom 1:06, 57. 13 stotink je za njim zaostal Švicar Franjo von Allmen, ki je prišel do svoje druge kolajne v Kanadi. Tretji pa je bil z 41 stotinkami zaostanka Italijan Giovanni Franzoni, ki je tudi prišel do svoje druge kolajne na prvenstvu. Italijan je bil prvak v smuku, Švicar pa je prišel še do svojega drugega srebra.

Smučarje jutri čaka tekmovanje v alpski kombinaciji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K