Na Smučarski zvezi Slovenije sezona rekordov

Na sedežu Smučarske zveze Slovenije je potekala redna letna skupščina. Proračun zveze bo v poolimpijski sezoni znašal nekaj več kot 10,8 milijona evrov. Visok proračun bo na zvezi tudi za voljo rekordnih dosežkov v pretekli zimi.

Predsednik smučarske zveze Enzo Smrekar je na današnji redni letni skupščini na sedežu zveze v Ljubljani z zadovoljstvom povedal, da je za zvezo obdobje, ko so končali sanacijo finančnega poslovanja, ter da je pred njimi razvojno obdobje, s številnimi izzivi, s prvim svetovnim prvenstvom v nordijskih športih v Planici prihodnje leto.

Smrekar se je ozrl tudi na dosežke športnikov in športnic, ki so navduševali v svetovnih pokalih ter na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Za smučarsko zvezo je tekmovalno gledano ena najuspešnejših sezon, s sedmimi olimpijskimi kolajnami, 78 uvrstitvami na stopničke, od tega 21 zmagami, in 221 uvrstitvami med najboljših deset. 

Z najvišjim proračunom med panogami SZS ostaja alpsko smučanje v višini 3,48 milijona evrov. Približno 2,46 milijona evrov bodo imeli na razpolago v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Biatlon, ki se je okrepil s smučarsko tekačico Anamarijo Lampič, bo lahko računal na 1,352 milijona evrov, smučarski teki pa bodo lahko pričakovali 1,086 milijona evrov.

Med razvojnimi usmeritvami je tudi okrepljeno sodelovanje s klubi, je poudaril direktor zveze Uroš Zupan. Odpravili so možnost izrednega članstva. Poslej član zveze ne more biti več nekdo, ki ni tudi član kluba.

Z letno skupščino pod streho se slovenska smučarska zveza lahko mirno poda na poletne počitnice, ki pa ne bodo prav nič dopustniške za večino članov reprezentanc. 

Deli novico