Naj Mekinc svetovno prvenstvo začel z nastopom v snežnem parku

Svetovno prvenstvo deskarjev na snegu v gruzijskem Bakurianiju se je danes nadaljevalo z moškimi kvalifikacijami v snežnem parku (slopestyle). Z nastopom v najbolj množični deskarski disciplini je prvenstvo začel Naj Mekinc, ki je v drugi kvalifikacijski skupini zasedel 24. mesto, kar je zadostovalo za skupno 47. mesto. V ponedeljkov finale se je uvrstilo po osem najboljših iz vsake od dveh kvalifikacijskih skupin. Najvišjo oceno dneva je prejel Japonec Takero Otsuka.

Šesti dan svetovnega prvenstva je Slovenijo v snežnem parku (slopestyle) zasotopal 21-letni Ljubljančan Naj Mekinc. (Foto: Matic Klanšek)

Šesti dan 15. svetovnega prvenstva v deskanju na snegu so prvič nastopili deskarji prostega sloga, ki so opravili s kvalifikacijami v snežnem parku (slopestyle). Mesto v ponedeljkovem finalu si je priborilo šestnajst deskarjev, iz vsake od dveh kvalifikacijskih skupin po osem. V drugi je nastopil slovenski reprezentant Naj Mekinc, ki pa se mu vožnji (za končni rezultat je štela boljša od dveh) nista posrečili. V prvo je prejel oceno 15.98, v drugo pa 21.76. Slednja je zadostovala za 24. mesto v skupini in 47. mesto v skupni razvrstitvi.

»Naj je na drsnih objektih obakrat začel zelo dobro, usoden pa je bil drugi skok. V drugem poskusu je bil zelo blizu uspešnemu pristanku. Žal se mu ni izšlo in tako je na prvi tekmi prvenstva ostal brez načrtovanega finala, ki je bil sicer realno dosegljiv,» je po tekmi povedal Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga v slovenski reprezentanci. Pristavec s snežnim parkom v Gruziji – ta je sestavljen iz treh drsnih objektov in treh skokov – še ni opravil. V nedeljo bo namreč na ženskih kvalifikacijah spremljal Urško Pribošič, ki ji bo jutri na treningu lahko v pomoč tudi Mekinc. Pribošičevo in Mekinca naslednji teden čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air). Od srede dalje bodo na sporedu uradni treningi, v soboto (4. 3.) kvalifikacije in zadnji dan prvenstva še finale.   

Najboljšo oceno današnjih kvalifikacij je prejel Japonec Takero Otsuka (81.43), v ponedeljkovem finalu (ob 10:00 po našem času) pa bosta deskala še njegova rojaka Ryoma Kimata in Taiga Hasegawa, Sven Thorgren, William Mathisen in Gabriel Almqvist (vsi Švedska), Jake Canter, Chris Corning in Brock Crouch  (vsi ZDA), Nike Van der Velden in Sam Vermaat (oba Nizozemska), Marcus Kleveland in Mons Roisland (oba Norveška), Nicolas Huber (Švica), Lyon Farrell (Nova Zelandija), Enzo Valax (Francija) in Jules de Sloover (Belgija).   

Danes bo v Gruzijo pripotoval še zadnji del slovenske deskarske posadke #bakuriani2023. V njej bo samo Tit Štante, ki bo naslednji teden nastopil v snežnem žlebu (half pipe; kvalifikacije 1. 3., finale 3. 3.). Kaja Verdnik je zaradi bolezni (angina) ostala doma in v Bakurianiju ne bo nastopila.

>>> Rezultati  Bakuriani                                                                                                          

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES