Nika Križnar v Trondheimu tretja, Nika Prevc peta

Le 8 desetink točke je vodilni skakalki po prvi seriji, Niki Križnar, zmanjkalo do zmage na srednji skakalnici v norveškem Trondheimu, na koncu je zasedla 3. mesto, peta pa je bila Nika Prevc, sicer tretja po prvem skoku. Nova zmaga za Norvežanko Eirin Mario Kvandal.

Nika Križnar, foto: NordicFocus

Vrstni red prve serije na prenovljeni srednji skakalnici v Trondheimu na tretji tekmi norveške RAW AIR turneje je bil izjemen, saj je s 97 metri in 123,8 točkami vodila Nika Križnar, tretja je bila s 95 metri in 122,5 točkami Nika Prevc. Vmes je bila s 96 metri ter 122,7 točkami Norvežanka Eirin Maria Kvandal. Četrto mesto je s 96 metri in 86,2 točkami zasedala Avstrijka Eva Pinkelnig. Katra Komar je bila na 21. mestu s 86.5 metri in 103,0 točkami, žal sta izven finala ostali Taja Bodlaj z 81 metri na 36. mestu in Ema Klinec z 82.5 metri mesto za njo.

Eva Pinkelnig, Eirin Maria Kvandal in Nika Križnar, foto: NordicFocus

V finalni seriji je Komar z 90.5 metri še popravila svojo uvrstitev in je z 215,3 točkami končala na 20. mestu. Nato smo videli ženski rekord naprave Kanadčanke Alexandrie Loutitt s 101.5 metrom, z 253,0 točkami pa se je s šestega prebila na končno 4. mesto. Z 99.5 metri je bila zelo dobra nato tudi Pinkelnig, ki je z 255,4 točkami žal premagala obe naši skakalki. Prevc je s 97.5 metri in 252,5 točkami padla na peto mesto, Križnar pa je po doskoku pri 98.5 metrih že upala na zmago, a na tekmi minimalnih razlik je 255,2 točk pomenilo 3. mesto. Znova je slavila Kvandal z enako finalno dolžino in z 256,0 točkami, torej le 8 desetinkami več od Križnarjeve na tretjem mestu.

Slovenska zasedba v Trondheimu, foto: SloSki

V skupnem seštevku se je prednost Nike Prevc pred zadnjimi štirimi tekmami sezone pred Evo Pinkelnig zmanjšala na 154 točk.

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Danes sem zelo zadovoljna s tekmo. Šlo je res za zelo malo razlike. Res sem morala biti zelo zbrana na vrhu skakalnice. Vesela sem, da sem bila za oba skoka mirna. Na koncu mi je uspelo priti na stopniče. Zelo sem vesela, da mi je spet uspelo.”

Nika Prevc (MP3): “Današnji dan sem končala slabše kot sem ga začela. Še vseeno to niso neki zelo slabi skoki, sem pa zadovoljna, da lahko tudi s tako predstavo dosegam taka zelo dobra mesta.”

Zoran Zupančič (MP3): “Prva tekma v Trondheimu na mali napravi in novem prizorišču za svetovno prvenstvo naslednje leto. Profil nam kar lepo ustreza, skakalnica je lepa. Na treningu in tekmi smo bili v stilu in pričakovanju zadnjih tekmovanj. En del ekipe je porabil našo slabo municijo, drugi del ekipe pa je oddelal kar v redu. Žal so na koncu malenkosti zmanjkale za popoln uspeh. Tekma je bila zelo napeta, odločale so na koncu desetinke. Smo pa, gledano na celoto, lahko zadovoljni. Gremo jutri preizkusiti še veliko napravo.”

Že jutri se norveška turneja nadaljuje na veliki skakalnici v Trondheimu, tekma se bo začela ob 18.15 uri, kvalifikacije bodo na sporedu ob 11. uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico