Nika Prevc v Trondheimu do 20. zmage naših skakalk

Z novo izjemno predstavo je Nika Prevc v rumeni majici sedmič v tej sezoni pokorila vso konkurenco v Trondheimu, s tem pa je poskrbela za jubilejno, 20. zmago slovenskih skakalk na tekmah svetovnega pokala. Nika Križnar je le za desetinko točke zgrešila stopničke s 4. mestom, Katra Komar je zasedla 15. mesto.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

Prva serija tekme na veliki skakalnici v Trondheimu se je najbolje izšla vodilni na norveški turneji, Eirin Marii Kvandal, ki je vodila s 127.5 metri in 132,4 točkami. Tesno ji je sledila rumena majica z Niko Prevc s 127 metri in 131,6 točkami, tretja je bila Eva Pinkelnig iz Avstrije s 124.5 metri in 124,7 točkami. Odlična četrta je bila še Nika Križnar z enako daljavo in 124,6 točkami. Na pragu rezultata kariere na veliki skakalnici je bila z 10. mestom Katra Komar s 112 metri in 106,2 točkami, Ema Klinec je zasedala 20. mesto s 109.5 metri in 93,6 točkami. Brez točk je na 33. mestu žal ostala Taja Bodlaj s 106 metri in 76,5 točkami.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

V finalu je Klinec pristala pri 118.5 metrih, s 199,2 točkami pa je lanska zmagovalka norveške turneje tokrat končala na 20. mestu. Z enako daljavo in z 215,5 točkami je žal pet mest izgubila Komar, ki pa je kljub temu končala med prvo petnajsterico s 15. mestom. Sijajen skok je nato uspel Križnarjevi, dolg 128.5 metrov, z 256,7 točkami pa je debelo prevzela vodstvo pred konkurenco. Žal pa desetinke zopet niso bile na njeni strani, saj je Pinkelnig v finalu s 126 metri ohranila desetinko prednosti za končno 3. mesto, tik pred Niko Križnar. Z drugega mesta je nasto s 128 metri odlično skočila tudi Prevc, ki je zbrala 260,2 točk, kar pa je bilo preveč za domačinko Kvandalovo. S 129.5 metri je zbrala 258,6 točk za končno drugo mesto, s tem pa je Nika Prevc prišla do 7. zmage v tej sezoni, s katero je še utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred finalnimi tremi tekmami sezone. 

Eirin Maria Kvandal, Nika Prevc in Eva Pinkelnig, foto: NordicFocus

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Danes sem zelo zadovoljna, da sem se po slabših dopoldanskih skokih zbrala in spet prikazala dva zelo dobra, ki sta me popeljala do zelo visoke uvrstitve.”

Nika Križnar (MP3): “S svojo predstavo sem danes zelo zadovoljna. Mogoče je bil prvi skok malce slabši, finalni pa je bil eden boljših skokov na tej skakalnici. Šlo je res za 0,1 točke, na žalost se moram s tem sprijazniti in iti dalje. Upam, da se to tudi kdaj obrne v mojo korist.”

Katra Komar (MP3): “Danes je za mano ena luštna tekma po zelo slabem začetku v Oslu, tako da sem zadovoljna. Zdaj pa samo še naprej v Planico.”    

Zoran Zupančič (MP3): “Super zadovoljni smo lahko danes z iztekom dneva. Dopoldne nam na kvalifikacijah ni šlo, skakalnica ima nekaj pasti. Res lep razplet na koncu. Nova zmaga Nike Prevc. Upam, da jo bo to malenkost pomirilo. Res lep rezultat Nike Križnar, četrto mesto, ta dva dneva ji desetinke niso bile naklonjene, sicer pa je čisto, čisto zraven, lepi skoki. Danes presenetljivo lepo za veliko skakalnico Katra Komar, lep rezultat. Od Eme Klinec se pričakuje nekaj več, trenutno ima nekaj težav, upam, da se sprosti v Vikersundu. Jutri potujemo tja, nekaj punc bo prvič letelo, med njimi tudi Nika Prevc. Nika Križnar in Ema Klinec sta leteli že lani. Upam, da bodo punce letele varno in pa daleč.”

Svetovni pokal se bo z najboljšimi skakalkami nadaljeval konec tedna na letalnici v Vikersundu.

Uradni rezultati >>

Deli novico