Ožbe Kuhar deseti na Poljskem

Pretekli konec tedna (11. – 12.2.) je poljska Kotlenica Bialczanska gostila 19. Garminov festival zimskih športov v okviru katerega je bila izvedena tudi tekma evropskega pokala v skokih prostega sloga (big air). Pod vodstvom trenerja Aneja Miglarja sta v poljske Tatre odpotovala člana naše B reprezentance Lenart Maligoj in Ožbe Kuhar. Prvi je tekmo končal v petkovih kvalifikacijah (21. mesto), drugi pa se je uvrstil v sobotni finale, na koncu je zasedel 10. mesto.

Vrhničan Ožbe Kuhar se je na svoji tretji tekmi za evropski pokal v tej sezoni še drugič uvrstil med deseterico. Januarja je bil na tekmi v italijanskem Prato Nevosu sedmi (snežni park), tokrat pa je na Poljskem na tekmi evropskega pokala z »dodatkom« premium (to pomeni, da tekmovalci prejmejo dvojne FIS točke) zasedel 10. mesto. Njegov moštveni kolega Lenart Maligoj je z 21. mestom dosegel svojo letošnjo najboljšo uvrstitev v evropskem pokalu. Zmagal je Švicar Nick Puenter, drugi je bil njegov rojak Alex Lotorto, tretji pa Belgijec Jules De Sloover. Tudi v ženski konkurenci je bila najboljša Švicarka (Lia Mara Bösch), na zmagovalnem odru pa sta se ji pridružili Finka Eveliina Taka (2. mesto) in Italijanka Emma Gennero (3. mesto).

V skupnem seštevku evropskega pokala v park disciplinah (slopestyle & big air) je Kuhar po tekmi na Poljskem na 13. mestu, Maligoj pa na 44. mestu. Naslednja tekma evropskega pokala bo 18. februarja v švicarskem Davosu (big air), sledi še en »big air« v Moskvi (23.2.), februarska turneja pa se bo končala v bavarskem Götschnu, kjer bosta 25. in 26. februarja na sporedu tekmi v obeh park disciplinah. Prvi dan se bodo deskarke in deskarji pomerili v snežnem parku, drugi dan pa še v skokih prostega sloga.

Semafor Kotelnica Bialczanska

 

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES