Pumptrack zaključek poletja in otvoritev sezone na snegu

Deskarji na snegu bodo poletje zaključili s serijo petih dogodkov za mladino na izbranih slovenskih pumptrack poligonih ter otvoritvijo sezone na snegu v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica. Zadnji počitniški teden bodo v Celju, Radovljici in Planici, prvi teden novega šolskega leta pa v Rušah, Velenju in Ljubljani. Pod strokovnim vodstvom deskarskih delavcev bodo mladi na mestnih poligonih uživali in tekmovali z rolkami in skiroji, v Planici pa si bodo na prvo septembrsko soboto nadeli snežne deske ter se pomerili v deskarskem krosu.

DESKAJ Z NAMI! #2

»Vabljeni! Tako kot lani – družili smo se ob koncu meseca julija – obljubljamo predvsem sproščeno in zabavno urbano deskarsko doživetje. Tudi tokrat brez tekmovanja ne bo šlo. Mladi in tudi nekoliko starejši, dobrodošli ste vsi, se boste na pumptrack poligonih pomerili v spretnostni vožnji na čas. Seveda bodo najboljši »pumpaši« nagrajeni, prav vse pa čaka sladko presenečenje,« napovedujejo organizatorji in poudarjajo, da bo poskrbljeno tudi za spremljevalne deskarske vsebine. Ob pumptrack poligone bodo na dan dogodka namreč namestili letni deskarski poligon (t. i. riglet park) v katerem bodo uživali in se z deskarskimi občutki spoznavali najmlajši in začetniki. Prav vsi se bodo lahko preizkusili tudi na prav posebni deski (balance board) s katero deskarji urijo ravnotežje. »Od 15. ure dalje bomo tri ure aktivni torej kar na treh točkah, vse prisotne bomo mimogrede seznanili še z aktivnostmi slovenskih deskarskih klubov in jim odgovorili na vsa vprašanja v v povezavi s snowboardingom. Pa ne pozabite na ščitnike in čelade! Upamo, da bomo, tako kot lani, marsikoga navdušili za deskanje na snegu in se bomo nato redno srečevali tudi pozimi,« še dodajo deskarji, ki jim kljub poznopoletni vročini misli že uhajajo na sneg, v snežne parke in med količke.

TERMINI IN LOKACIJE PUMPTRACK DOGODKOV:
torek, 29. avgust 2023, ob 15. uri: PUMPTRACK CELJE
(Dogodek zaradi slabega vremena odpade.)
sreda, 30. avgust 2023, ob 15. uri: PUMPTRACK RADOVLJICA
(Dogodek zaradi slabega vremena odpade.)
ponedeljek, 4. september 2023, ob 15. uri: PUMPTRACK RUŠE
torek, 5. september 2023, ob 15. uri: PUMPTRACK VELENJE
sreda, 6. september, ob 15. uri: PUMPTRACK LJUBLJANA (nakupovalno središče ALEJA Ljubljana Šiška)

Na dogodkih, ki jih podpira Zavod za promocijo zimskih športov SLOSKI boste lahko srečali tudi aktualne slovenske reprezentante.  V Celju se nam bosta pridružila Tim Mastnak in Rok Marguč, v Radovljici Urška Pribošič, v Rušah Tinkara Tanja Valcl, v Velenju Gloria Kotnik ter v Ljubljani Naj Mekinc.

GREMO NA SNEG!

Po prvih dveh oziroma pred zadnjimi tremi pumptrack dogodki se z asfalta selimo na sneg. Sezono bomo s »snowboard cross« preizkušnjo otvorili v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica. Snowboarde bomo jezdili na prvo septembrsko soboto (2. september) od 10. ure dalje. Podrobnosti o tekmovanju, ki šteje tudi za serijo Kids Tour 2023/2024, so na voljo na tej povezavi.

Za več informacij o seriji pumptrack dogodkov in otvoritvi sezone na snegu smo vam na voljo na e-naslovu snowboard@sloski.si

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES