Skakalci že pridno trenirajo za nove uspehe

Na stadionu v Kranju so danes prvič po začetku priprav na sezono 2023/24 pred sedmo silo stopili člani slovenske skakalne reprezentance, ki se že pridno pripravljajo na novo sezono. Vrhunec zimske sezone poleg novoletne turneje prinaša svetovno prvenstvo v poletih, zanimiva novost pa se obeta že čez slaba dva meseca, kjer se bodo prvič potegovali za odličja na poletnih evropskih igrah v Krakovu oz. Zakopanah.

A reprezentanca za sezono 2023/24 © SloSki

Robert Hrgota, glavni trener

Evropske igre so po kategorizaciji na zelo viski ravni. Načrt je, da tekmujemo na najboljšem možnem nivoju. Ne bom pa rekel, da so evropske igre ravno prioriteta sezone. Pripravljalnega obdobja za to nismo ravno prilagajali. Še vedno smo zimski šport, štejejo rezultati pozimi, letos predvsem novoletna turneja in svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu. Tu se vedno pričakuje, da bomo čim bližje vrhu, če ne na vrhu. Vemo, da smo v Vikersundu postali ekipni svetovni prvaki in pričakovalo se bo, da to vsaj ponovimo. Cilj je seveda zima, kot sem omenil. Evropske igre pa so dobra popestritev, da vidimo tudi pri ostalih ekipah na kakšnem nivoju so v začetnem obdobju priprav. Tudi ostali naj bi prišli z najboljšimi, hkrati se bo to dogajalo na Poljskem, kjer imajo te skoke še toliko bolj radi. Pričakujem, da bo to zelo lepa izkušnja.

Anže Lanišek

Mesec dni priprav je bilo kar dovolj. Malce sem vmes že pogrešal treninge, tako da je bilo spet dobro priti nazaj na stadion in na skakalnico. Bistvenih sprememb ni, morda le malenkosti pri samih treningih. Vse po starem. Se mi zdi, da sistem deluje in ga je potrebno le peljati naprej.

Timi Zajc

Po Planici sem še razmišljal o vsem kar se je zgodilo, nato pa sem vse odklopil in se dobro odpočil. Zdaj pa že treniramo na polno, da bo naslednje leto spet lepo.

Peter Prevc

Od zadnje Planice do začetkov treninga res ni bilo veliko časa, sam pa sem že prej imel nekaj bolniške odsotnosti. Še vedno pa mi obe Planici ostajata v zelo dobrem spominu. A na spominih se ne da živeti. Da bi po padcu imel še kakšen deficit na treningu, ne morem govoriti, bomo pa videli kako bo na skakalnicah, kako se bo obnašalo telo, ko dobim hitrost in višino. Do takrat pa delam in upam na najboljše.

Domen Prevc

Dolga zima, kratek dopust. Lažje se vrneš, če si manj časa odsoten, imaš manj dela, da prideš nazaj v fizično formo, ki jo moraš imeti, da normalno funkcioniraš. Priprave na evropske igre pa so že v polnem teku.

Žiga Jelar

Sem v vznemirljivem pričakovanju koncerta. Vesel sem, da sem po sezoni uspel vse načrtovati tako, da sem zdaj v četrtem tednu priprav, da na skokih zato nisem zamudil nič. Opravil sem že prve skoke. Zelo sem zadovoljen, kako sem začel sezono glede fizične pripravljenosti in tudi na skakalnici. Glede koncerta pa sem se veliko naučil na sami organizaciji, tega večera pa se zelo veselim, saj je to še ena prelomnica v življenju, ki sem si jo želel izpolniti kot otrok.

Lovro Kos

Dopust je bil kar dolg, mesec dni smo bili prosti. No, doma smo malo trenirali. Bilo je pomankanje druženja s sotekmovalci. Sem se kar veselil, da pridemo nazaj in začnemo spet delati.

Žak Mogel

Zelo sem vesel, da so mi zaupali in dali priložnost, da se pridružim A reprezentanci. Fantje so me lepo sprejeli, se mi zdi, da delamo dobro in smo na dobri poti.

Deli novico